Uutislistamme on maksuton verkkomyynnin alueen uutisille. Lähetä uutiset sähköpostilla osoitteeseen toimitus(at)verkkomyynninmaailma.fi ja laita viestiin uutisen toivottu julkaisupäivä. Voit myös lähettää meille uutisvinkin. Toimitus pidättää oikeuden editointiin puuttumatta itse uutiseen.

4.8.2015 VERKKOMYYNNIN MAAILMA: Päätoimittaja vaihtuu

Verkkomyynnin Maailman päätoimittajana toiminut Olli Palomäki siirtyy erityisprojektiin yhtiön ulkopuolelle.

Palomäki lopettaa Verkkomyynnin Maailman parissa 4. elokuuta ja samalla toimitus jää tauolle. Uuden vetäjän ja päätoimittajan haku on käynnistetty. Toistaiseksi ei oteta uusia tilauksia.

30.6.2015 MOBIILI: Nopeimmat mobiililaajakaistat selvitetty

Mobiilikaistojen nopeuksista on tehty tuore tutkimus. Nopeimmaksi lähes kaikissa Suomen suurimmissa kaupungeissa osoittautui DNA:n kaista, jolla oli suurimmat keskimääräiset saapuvan liikenteen nopeudet.

Tutkimus kattoi kolme suurinta operaattoria ja suoritettiin kesäkuussa 2015 Omnitele Oy:n toimesta.

DNA:n liittymällä mitattiin suurin keskimääräinen latautumisnopeus eli verkosta päätelaitteeseen saapuvan liikenteen tiedonsiirtonopeus 49,2 Mbit/s. Elisan vastaava tulos oli 37,8 Mbit/s ja Soneran 37,2 Mbit/s.

Tutkittuja kaupunkeja oli kymmenen. DNA:n mobiililaajakaistaliittymä oli keskimäärin nopein Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella, Turussa, Lahdessa, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Kouvolassa. Oulussa DNA:n tulos oli toiseksi korkein.

Vertailussa keskityttiin erityisesti saapuvan liikenteen nopeuksiin. Suurin osa mobiilista tiedonsiirrosta on saapuvaa liikennettä, ja siten saapuvan liikenteen nopeutta voidaan pitää käyttäjän kokemuksen kannalta tärkeimpänä yksittäisenä tunnuslukuna.

Myös lähtevän liikenteen nopeudella on merkitystä. Se on tärkeää erityisesti yrityskäyttäjille, jotka tallentavat ja lähettävät runsaasti tietoa. Lähtevän liikenteen suunnassa DNA:n liittymän keskimääräinen tiedonsiirtonopeus oli selvästi korkein kaikissa mitatuissa kaupungeissa. DNA:n lähtevän liikenteen keskinopeus oli 30,1 Mbit/s.

Mittauksissa käytettiin kunkin operaattorin nopeimpia saatavilla olevia kuluttajille suunnattuja mobiililaajakaistaliittymätuotteita. Tutkimuksen tulokset ja operaattoreiden paremmuusjärjestys vaihtelivat jonkin verran paikkakohtaisesti.

29.6.2015 LOGISTIIKKA: PostNord kasvaa pikakuljetuskaupalla

Pohjoismaiseen PostNord-konserniin kuuluva logistiikkayhtiö PostNord Oy ostaa Uudenmaan Pikakuljetus Oy:n koko osakekannan DSV Road Oy:ltä.

Kaupalla PostNord vahvistaa merkittävästi asemaansa mm. kotimaan verkkokaupan logistiikassa.

Uudenmaan Pikakuljetus Oy on erikoistunut pakettien pikakuljetuksiin sekä aikataulutettuihin ja lämpösäädeltyihin kuljetuspalveluihin. UPK:n erityisosaamiseen kuuluvat myös terveydenhuollon logistiikka ja lentohuolinta. UPK:n liikevaihto vuonna 2014 oli noin 24 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on noin 60 työntekijää. Yhtiön toiminta kattaa koko maan.

”UPK:n ja PostNordin toiminnot, terminaalit ja kuljetusverkostot täydentävät erinomaisesti toisiaan. Tämä mahdollistaa kuljetusvolyymien tehokkaan yhdistämisen ja samalla lisää toimitusvarmuutta, mikä mahdollistaa liiketoiminnan kasvattamisen. Kauppa on myös osoitus PostNordin strategiasta vahvistaa asemaansa Suomessa”, PostNord Oy:n toimitusjohtaja Jari Rinnekoski sanoo.

Kaupan myötä PostNordin liiketoiminta kasvaa Suomessa noin kolmanneksella.

23.6.2015 VERKKOKAUPPA: Euroopassa kasvua yli 14 prosenttia

Ecommerce Europen tilastot kertovat verkkokaupan kasvun jatkuneen vahvana Euroopassa viime vuonna. Maanosan verkkomyynnin yhteenlaskettu liikevaihto kasvoi edellisvuodesta 14 prosenttia 423,8 miljardiin euroon, kertoo Kaupan liiton tiedote.

Verkkokaupan osuus myös Euroopan bruttokansantuotteesta jatkaa kasvuaan. Kun vielä vuonna 2009 osuus oli 1,27 prosenttia, viime vuonna osuus oli jo lähes tuplaantunut 2,45 prosenttiin. Ecommerce Europen mukaan kasvu vain vahvistuu lähivuosina, ja vuonna 2020 osuuden ennakoidaan olevan jo 6 prosenttia.

Iso-Britannia säilytti paikkansa Euroopan verkkokaupan ykkösenä. Britanniassa verkkokaupan liikevaihto kasvoi viime vuonna lähes 15 prosenttia edellisvuodesta 127,1 miljardiin euroon.

Saksassa verkkokauppa kasvoi reilut 12 prosenttia 71,2 miljardiin euroon. Kolmantena olevan Ranskan kasvu oli reilut 11 prosenttia ja liikevaihto yhteensä 56,8 miljardia.

Isoimmat kasvuprosentit tulevat Keski- ja Itä-Euroopasta. Suurin kasvu oli Venäjällä, jossa verkkokauppa kasvoi yli 25 prosenttia. Venäjällä verkkokaupan liikevaihto on silti vielä melko pientä maan kokoon nähden, yhteensä 18,8 miljardia euroa.

Pohjoismaissa ja Baltiassa verkkokaupan yhteenlaskettu liikevaihto oli 38,4 miljardia. Kasvua edellisvuodesta kertyi 16 prosenttia.

Ecommerce Europe ennustaa verkkokaupan liikevaihdon yltävän tänä vuonna 477 miljardiin euroon. Kasvua kertyisi näin ollen 12,5 prosenttia.

Euroopan sähköisen kaupankäynnin luvut kootaan kansallisten sähköisen kaupankäynnin järjestöiltä yhteistyössä markkinatutkimuslaitos GfK:n kanssa. Suomen luvut perustuvat Kaupan liiton, TNS Gallupin ja Asiakkuusmarkkinointiliiton Verkkokauppatilastoon.

Ecommerce Europe on johtavien kansallisten verkkokauppayritysten perustama yhdistys, joka edustaa yli 4 000 b2c-sektorin verkkokauppayritystä Euroopassa. Yhdistyksen tehtävänä on edistää verkkokauppojen asemaa edunvalvonnan, viestinnän ja verkostoitumisen kautta Euroopassa.

Kaupan liitto on Ecommerce Europen jäsen.

15.6.2015 TUTKIMUKSET: Suomalaisten suosikkikauppa on kotimainen

Tuoreen TNS Gallupin Online Shopping -tutkimuksen mukaan Verkkokauppa.com on suosituin verkkokauppa suomalaisten keskuudessa.

Tutkimuksessa kysyttiin ”Mitkä verkkokaupat tai verkkokauppasivustot ovat suosikkejasi eli niitä joista pidät kaikkein eniten?”

Seuraavilla sijoilla olivat CDON.com, H&M, eBay.com ja Zalando.

Tutkimuksen 1000 vastaajan aineisto kerättiin toukokuun 2015 aikana TNS Gallup Forumissa suomalaisten 15-64-vuotiaiden netinkäyttäjien keskuudessa.

Verkko-ostaminen on edelleen yleistynyt suomalaisten keskuudessa, ja yhä useampi ostaa netistä jotain joka viikko. Samalla verkkokauppojen käyttö on arkipäiväistynyt, mikä näkyy esimerkiksi verkko-ostamista kohtaan tunnetun kiinnostuksen laskuna.

Tutkimuksen mukaan verkkokauppojen käyttäjistä valtaosa kokee verkko-ostamisen ennen kaikkea helpottavan omaa arkea. Erityisen hyödyllisinä oman arjen kannalta verkkokauppoja pitävät optimoijien ja tottuneiden teho-ostajien kohderyhmät. Tutkimuksen perusteella suomalaiset voidaan jakaa viiteen verkko-ostajaryhmään, joista optimoijat ja teho-ostajat edustavat kaikkein aktiivisimpia verkkokauppojen käyttäjiä.

Online Shopping -verkkokaupan seurantatutkimusta on toteutettu vuodesta 1999 lähtien.

8.6.2015 LOGISTIIKKA: Suomen Posti ja Alibaba yhteistyöhön Venäjällä

Kiinalainen verkkokauppajätti Alibaba on valinnut Postin logistiikkakumppaniksi Venäjän toimituksiin, kertoo Postin mediatiedote.

Posti rakensi aasialaisia verkkokauppoja varten tehokkaan kokonaispalvelun Kiinasta loppukäyttäjille Venäjälle. Alibaba on näistä asiakkaista suurin.

”Ratkaisimme vaativan kansainvälisen asiakkaan erityistarpeet laadukkaalla toimitus- ja palautuspalvelulla. Aasia tarjoaa meille kiinnostavia mahdollisuuksia toimia uudessa roolissa siltana Venäjälle. Etunamme on sijainti ja tehokas prosessi. Postille sopimus Alibaban kanssa tuo miljoonia uusia lähetyksiä vuodessa. Tuotamme logistiikkaketjun Kiinasta venäläiselle kuluttajalle saakka”, kertoo johtaja Petri Aaltonen Postista.

Mantereet ylittävä verkkokauppa edellyttää saumatonta logistiikkaa. Postissa Alibabaa kiinnosti hyvä Venäjän tuntemus ja Suomen sijainti. Aasiasta Venäjälle suuntaavien tavaravirtojen määrä on koko ajan kasvava. Posti toimittaa Suomen kautta noin 20 % kaikista Alibaban globaalin verkkokaupan AliExpressin Venäjän lähetyksistä.

Postin toteuttaman tutkimuksen mukaan venäläiset tekevät eniten verkko-ostoksia Kiinasta. Venäjällä ulkomaisista verkkokaupoista tilataan etenkin pientä tavaraa, eikä taantuma ole pysäyttänyt verkko-ostamista.

2.6.2015 JÄRJESTÖT: Kaupan liitto ei hyväksy kiristyksiä ostovoimaan

Kaupan liiton toimitusjohtaja Juhani Pekkala kiittelee hallituksen jämäkkää alkutaivalta. Saavutukset tulevat kunnolla arvioitaviksi kuitenkin vasta kesän jälkeen.

Kaupan näkökulmasta säännösviidakon raivaukset ja työelämän uudistukset ovat tervetulleita. Huoli on kuitenkin suuri, jos suunniteltu yhteiskuntasopimus kariutuu ja veronkiristykset suuntautuvat kotimarkkinoille heikentämään kulutuskysyntää.

”Kaupan liiton mielestä uhka olisi pitänyt kohdistaa julkiseen sektoriin ja sen leikkauksiin, ei kuluttajiin. Meillä on siis kaikki syy toivoa, että yhteiskuntasopimus saadaan aikaan, ja samalla merkittävät veronkevennykset. Vasta silloin ostovoima kääntyy kasvuun. Nyt tehdyt päätökset eivät vielä sitä kasvata”, sanoo Pekkala liiton tiedotteessa.

Ostovoiman kuritus kohdistuisi niin verkkokauppaan kuin kivijalkaankin.

”Vaikka hallitus joutuu tekemään kipeitä ja epämiellyttäviä leikkauksia, iso kuva hallituksen toiminnasta on positiivinen. Paine ay-liikkeen ja opposition puolelta tulee olemaan kova hallitusta kohtaan. Toivotaan, että emme ajaudu rankkaan vastakkainasetteluun. Sellainen ei ratkaise Suomen syviä ongelmia”, kirjoittaa Pekkala.

26.5.2015 OHJELMISTOT: Anders Innovationsin uutuus haastaa Magentoa

Turkulainen verkkokaupan ohjelmistotalo Anders Innovations on saanut Kauppalehden Kasvajat-palkinnon Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Ahvenanmaan alueen kasvajana.

Anders Innovations on ilmoittanut vaatimattomasti tähtäävänsä maailman ykköseksi verkkokaupparatkaisuissa.

Yhtiö esittelee kesäkuussa Chicagossa avoimeen lähdekoodiin pohjautuvan Shoop-alustansa, jolla yhtiö aikoo haastaa avoimen markkinoita neljäsosan siivulla hallitsevan Magenton. Tuotteellaan yhtiö tähtää etupäässä Yhdysvaltojen markkinoille, mutta havittelee pääsyä myös Kiinan jättimarkkinoille.

19.5.2015 TUTKIMUKSET: Vaatteet ja kengät suosikkeja Pohjoismaissa

PostNordin uuden raportin mukaan pohjoismaalaiset tekivät viime vuonna verkko-ostoksia 15,4 miljardilla eurolla.

Tanskalaiset ovat pohjoismaalaisista ahkerimpia verkko-ostajia, kun taas norjalaiset käyttävät siihen eniten rahaa. Henkilöä kohden eniten tuotteita verkosta vuodessa ostavat norjalaiset kuluttajat. Vuonna 2014 he käyttivät ostoksiin keskimäärin 1050 euroa. Heidän jälkeensä tulevat ruotsalaiset 830 eurolla, tanskalaiset noin 770 eurolla ja suomalaiset noin 590 eurolla.

”Verkkokauppa jatkaa Pohjoismaissa kasvuaan, ja sitä pitää yllä verkosta ostamisen helppous. On aivan selvää, että Pohjoismaat on nouseva verkkokaupan markkina-alue”, kertoo PostNordin verkkokauppa-asiantuntija Jouni Lamberg.

Kaikissa Pohjoismaissa vaatteet ja kengät ovat eniten ostettujen tuotteiden listalla ykkössijalla.

Pohjoismaalaiset ostavat mielellään tavaraa maansa rajojen ulkopuolelta. Henkilöä kohden norjalaiset ostivat tuotteita ulkomailta runsaalla 340 eurolla, kun vastaava luku suomalaisilla kuluttajilla oli 240, tanskalaisilla 180 ja ruotsalaisilla 170 euroa. Eniten ostetaan Isosta-Britanniasta, sen jälkeen Saksasta ja Yhdysvalloista, ja nyt myös Kiina lähestyy samaa tasoa.

Älypuhelimella ostaminen yleistyy ja useampi kuin joka kymmenes pohjoismaalainen osti verkkokaupasta älypuhelimellaan vuoden 2014 viimeisen vuosineljänneksen aikana.

Pohjoismaalaiset vaativat verkkokaupasta ostaessaan nopeita toimituksia. Kipuraja on neljä vuorokautta, mutta entistä useammat haluavat ostoksensa kotiin 1–2 työpäivän kuluessa. Toimitustavoista mieluisin on oma postilaatikko ja toiseksi mieluisin on noutopisteestä noutaminen.

”Perinteisesti verkkokauppiaat ovat päättäneet kuljetusehdoista, mutta nyt on nähtävissä muutos siihen suuntaan, että ehdoista päättävät entistä useammin asiakkaat. Olemme huomanneet, että asiakas ohjaa ostotilannetta ja on aiempaa enemmän yhteydessä tavarantoimittajiin esimerkiksi sähköpostitse ja puhelimitse”, Jouni Lamberg toteaa.

8.5.2015 SISÄMARKKINAT: Digistrategia kasvattaa verkkokauppaa

Euroopan Unionin komissio on 6. toukokuuta julkaissut 16 aloitetta digitaalisten sisämarkkinoiden luomiseksi.

Komission mukaan ”internet ja digitaaliteknologia mullistavat maailmaa ja vaikuttavat kaikkiin elämänaloihin ja jokaiseen elinkeinoon. Euroopan on oltava mukana muutoksessa ja avattava digitaalitaloudesta tarjoutuvat mahdollisuudet ihmisille ja yrityksille. Tähän tarvitaan EU:n sisämarkkinoiden voimaa.”

Iso painopistealue on helpottaa kuluttajia tavaroiden ja palveluiden hankinnassa yli rajojen EU:n sisällä.

Kuluttajista 15 % tekee verkko-ostoksia toisesta EU-maasta ja vain 7 % pk-yrityksistä myy tuotteitaan kotimaansa ulkopuolelle. Komission mukaan yritykset eivät pysty hyödyntämään kaikkia verkon tarjoamia kasvumahdollisuuksia.

Digitaalisten sisämarkkinoiden tarkoitus on purkaa sääntelystä johtuvat raja-aidat ja yhdistää 28 kansallista markkina-aluetta yhtenäisiksi sisämarkkinoiksi. Kunnolla toimivat digitaaliset sisämarkkinat voisivat kasvattaa EU:n taloutta jopa 415 miljardilla eurolla vuodessa ja luoda satoja tuhansia työpaikkoja, kertoo komission tiedote.

Digitaalisten sisämarkkinoiden strategia rakentuu kolmen pilarin varaan: 1) Kuluttajien ja yritysten digitaalisten tuotteiden ja palvelujen saantia parannetaan koko Euroopassa, 2) Luodaan suotuisat ja tasapuoliset olosuhteet digitaaliverkoille ja innovatiivisille palveluille, 3) Maksimoidaan digitaalitalouden kasvupotentiaali.

”Tänään luodaan Euroopan digitaalisen tulevaisuuden perusta”, lausui komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker. ”Haluan paneurooppalaisia teleliikenneverkkoja, rajat ylittäviä digitaalisia palveluja ja innovatiivisten yritysten perustamisaallon Eurooppaan. Haluan, että Euroopan jokaisessa kolkassa jokainen kuluttaja saa parhaat tarjoukset ja jokainen yritys pääsee laajimmille markkinoille. Digitaalisten sisämarkkinoiden strategian 16 vaihetta nostavat sisämarkkinat digitaaliaikakaudelle.”

Komission päämääränä on pitää Eurooppa mukana Yhdysvaltojen ja Aasian kehittyvien digitaalisten markkinoiden vauhdissa vaikka näitä alueita ei julkisesti mainitakaan. Kelkasta putoamiseen ei ole varaa.

”Strategiamme on kunnianhimoinen ja välttämätön. Siihen kuuluvat aloitteet kohdistuvat aloihin, joihin EU todella pystyy vaikuttamaan. Strategialla luodaan pohja sille, että Eurooppa voi nauttia digitaalisen tulevaisuuden hyödyistä. Se antaa ihmisille ja yrityksille vapaudet hyödyntää verkossa EU:n valtavia sisämarkkinoita. Aloitteet kytkeytyvät yhteen ja tukevat toisiaan. Ne on toteutettava nopeasti, jotta saadaan luotua työpaikkoja ja kasvua. Strategia on lähtökohta, ei päämäärä”, toteaa digitaalisista sisämarkkinoista vastaava komission varapuheenjohtaja Andrus Ansip.

Verkkokauppaan komissio ehdottaa mm. rajat ylittävän sähköisen kaupankäynnin sääntöjen helpottamista yhdenmukaistamalla sopimuksia ja kuluttajansuojaa koskevia sääntöjä niin fyysisen kuin digitaalisen kaupan osalta.

Kuluttajat hyötyvät kattavammista oikeuksista ja tarjouksista ja yritykset voivat helpommin myydä muihin EU-maihin. Tämä lisää luottamusta ostamiseen ja myymiseen rajojen yli.

Lisäksi pakettien toimituksista tehdään tehokkaampaa ja edullisempaa. Tuoreen eurobarometrin mukaan 62 % verkkomyyntiin pyrkivistä yrityksistä pitää liian korkeita kuljetuskustannuksia ongelmana.

Digistrategian mukaan poistetaan myös perusteettomat maarajoitukset, joita käytetään kaupallisista syistä, mutta jotka aiheuttavat syrjintää tapauksissa missä myyjät estävät kuluttajia näiden maantieteellisen sijainnin perusteella pääsemästä verkkosivuilleen tai ohjaavat heidät paikalliseen kauppaan, jossa on eri hinnat.

Tavoitteena on myös keventää erilaisista arvonlisäverojärjestelmistä yrityksille aiheutuvia hallinnollisia rasitteita ja määritellä yhteinen arvonlisäveron alaraja, jotta alkavat pienyritykset pystyisivät myymään netin kautta.

Digitaalisten sisämarkkinoiden hanketyöryhmä toteuttaa edellä mainitut toimenpiteet vuoden 2016 loppuun mennessä. Tähän tarvitaan Euroopan parlamentin ja neuvoston tuki. Digitaaliset sisämarkkinat ovat agendalla Eurooppa-neuvoston kokouksessa 25. ja 26. kesäkuuta.

5.5.2015 VERKKOKAUPPA: Nettipelaamista luotolla suunnitellaan

Veikkaus ehdottaa luottokorttimaksujen sallimista yhtiön nettipeleissä ja kioskipeleissä, kertoo Keskisuomalainen.

Arpajaislain mukaan ei esimerkiksi Lottoa saa myydä velaksi, sillä se lisäisi pelihaittoja.

Veikkauksen toimitusjohtaja Juha Koposen mukaan velaksi pelaamisen haittoja voidaan estää netistä tutuin ostorajoituksin. Verkkopelaamisessa käytössä olevien pelikohtaisten rajoitusten ja pelitilien kattosummien tapaiset ratkaisut voisivat toimia myös luottokorteilla pelejä maksettaessa.

Rahapelien pelaaminen velaksi on kielletty muissakin Pohjoismaissa. Tosin näissä maissa on tulkittu, etteivät luottokortilla maksetut pelit ole velaksi pelaamista.

Luottokortin salliminen on Veikkauksen lähiaikojen tavoite. Muutoksesta neuvottelevat Veikkaus ja arpajaislakia valvova Poliisihallitus.

27.4.2015 LOGISTIIKKA: Matkahuollolle lisää pakettipisteitä

Matkahuolto pyrkii lisäämään pakettipisteidensä määrää kahdellasadalla vuoden loppuun mennessä. Kasvua siivittää kotimaisen ja ulkomaisen kuluttajaverkkokaupan nousu, jonka Matkahuollossa arvioidaan jatkuvan vauhdikkaana myös kuluvana vuonna. Lisäysten myötä pakettipisteiden määrä kasvaa nykyisestä 1100 pakettipisteestä 1300 pisteeseen.

”Olemme pystyneet tihentämään kaupunkialueiden verkostoa ja ulottamaan palvelumme pienemmillekin paikkakunnille tekemällä yhteistyötä sekä isojen toimijoiden kuten Suomen Lähikauppa Oy:n ja Osuuskauppa Arinan että pienempien yritysten, kuten huoltoasemayrittäjien kanssa. Tämän ansiosta voimme monin paikoin palvella asiakkaitamme joustavasti myös iltaisin ja viikonloppuisin. Matkahuollon verkostolla on jo nykyisellään Suomen laajimmat aukioloajat pakettipalveluille”, kertoo Matkahuollon liiketoimintapäällikkö Heikki-Pekka Alakärppä.

Matkahuollon verkoston kasvu on suurinta siellä, missä ihmisetkin ovat.

”Kasvu näkyy eniten kaupunkialueilla. Kuluttajat haluavat toimitukset mahdollisimman lähelle, mutta eivät useinkaan kotiin. Laajoin aukioloajoin palvelevat pakettipisteet tuovat joustoa arkeen”, kertoo Alakärppä.

Matkahuolto arvioi, että verkkokaupan kasvu on tällä hetkellä noin 5-10 % vuodessa.

Verkkokauppiaiden lisäksi Matkahuoltoa työllistävät myös Huuto.netin kaltaiset vertaiskauppasivustot. ”Kuluttajien välinen verkkokauppa kasvaa. Kuluttajien toisilleen lähettämien pakettien määrä on kasvanut Matkahuollossa merkittävästi”, Alakärppä sanoo.

25.4.2015 YRITTÄJYYS: Verkkomyyjästä Vuoden nuori yrittäjä

Suomen Yrittäjien järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa on Vuoden nuoreksi yrittäjäksi valittu verkkomyyjä Valtteri Lindholm, 33. Palkinnot jaettiin nuorten yrittäjien Get Together -tapahtumassa Levillä perjantai-iltana.

Valtteri Lindholm on kunnostautunut menestyksekkään Varusteleka-verkkokaupan perustajana ja vetäjänä. Vuonna 2003 aloittanut helsinkiläinen yritys on keskittynyt käytetyn ja uuden armeijatavaran verkkokauppaan. Viime vuonna Varusteleka työllisti 55 henkilöä ja sen liikevaihto oli reilut seitsemän miljoonaa euroa. Yrityksellä on myös kivijalkamyymälä Helsingin Konalassa.

Tuomariston mukaan Varusteleka on ”innovatiivisuudellaan ja yrittäjästä itsestään kumpuavalla tinkimättömällä asenteella noussut kotimaisen verkkokaupan edelläkävijäksi”. Yritys on ”onnistunut omintakeisella sisältömarkkinoinnillaan luomaan internet-ilmiön, joka on tuonut aiemmin rajattua harrastajaryhmää kiinnostaneet tuotteet laajemman kuluttajakunnan tietoisuuteen”.

”Emme kauheasti mieti, miten asiat on ennen tehty, vaan teemme niin kuin itse katsomme parhaaksi”, Lindholm sanoo.

Varustelekan verkkokauppa on laajentumassa kuluvan vuoden aikana Ruotsiin. Valtteri Lindholmin sanoin he haluavat näyttää muille suomalaisille nettikaupoille, että myös kansainvälisesti voi ihan helposti tehdä myyntiä.

23.4.2015 MOBIILI: Kertalippu myös HSL:n seutumatkoille

Helsingin seudun joukkoliikenteen järjestäjä HSL tuo kesällä myyntiin mobiililipun, joka käy myös seutulinjoille.

”Nykyään käytössä oleva tekstiviestilippu on ollut hyvin suosittu. Sitä on ostettu kuukausittain noin 300.000 kertaa. Lippu kelpaa metrossa, ratikoissa, Helsingin sisäisissä junissa ja metron liityntäliikenteessä ”, kertoo HSL:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Mari Flink.

Uusi mobiilisti ostettava kertalippu käy Helsingin sisäisten linjojen lisäksi myös seutulinjoilla ja kaikissa liikennevälineissä. Satunnaisten matkailijoiden joukkoliikenteen käyttö tulee entistä vaivattomammaksi.

Toistaiseksi HSL:n suunnitelmissa ei ole mahdollisuutta ostaa kännykkään arvoa tai kuukausilippua.

”Alkuvaiheessa tulee vain mobiilikertalippu. Myöhemmässä vaiheessa lippuvalikoima voi laajentua esim. vuorokausilippuihin ja mahdollisesti joskus myös matkakorttituotteisiin”, sanoo Mari Flink.

Uuden mobiililipun sovelluksen tuottaa Bonwall.

20.4.2015 VERKKOKAUPPA: Lapissa nettiruokaa parkkiruutuun

Rovaniemelle on avattu huhtikuun alussa Lapin ensimmäinen K-kaupan ruoan verkkokauppa. K-supermarket Eteläkeskuksen verkkokauppa toimii Tilaa ja nouda -periaattella. Asiakas tekee tilauksen verkossa ja noutaa ostokset kaupan pihalta sopivaan noutoaikaan.

Tilaukset toimitetaan suoraan asiakkaalle autoon. Kaupan parkkialueella on varattu erityisiä sinisiä parkkiruutuja nettikaupan asiakkaita varten.

Ajettuaan parkkiruutuun asiakas lähettää tekstiviestin kauppaan. Valmiiksi kerätyt tuotteet toimitetaan autolle. Tuotteet maksetaan autolla pankki- tai luottokortilla. Palvelumaksu tilauksesta on alle 5 euroa.

Tupakka- ja alkoholituotteita lukuun ottamatta lähes koko kaupan valikoima kuuluu myös verkkoruokakaupan valikoimaan. Olutkoria ei siis voi tilata suoraan auton takaluukkuun.

Tilaa ja nouda -tyyppinen verkkokauppa yleistyy maailmalla ja myös Suomessa. Keskon mukaan K-ruokakauppiaat avaavat syksyn aikana useita Tilaa ja nouda -kauppoja eri puolille maata.

16.4.2015 TUTKIMUKSET: Kolmannes palauttanut ostoksiaan

Vuoden aikana kolmasosa kuluttajista on palauttanut tai vaihtanut verkkokaupasta tilaamansa tuotteen.

Taloustutkimus kysyi maaliskuussa yli tuhannelta 15-79-vuotiaalta suomalaiselta, mitä ja miksi verkkokauppaostoksia palautetaan.

Kyselyn mukaan yli 60 prosenttia yli 15-vuotiaista suomalaisista on tilannut viimeisen vuoden aikana verkkokaupasta jonkin tuotteen. Eniten verkkokauppoja käytetään lapsiperheissä ja pääkaupunkiseudulla.

Kyselystä selviää myös, että yli 50-vuotiaat ostavat verkkokaupasta selvästi alle 50-vuotiaita harvemmin.

Tutkimuksesta kertoi Kaupan liiton tiedote.

8.4.2015 MARKKINOINTI: Finnishdesignshop.fi perusti oman lehden

Suomalaista designia myyvä verkkokauppa Finnish Design Shop on perustanut oman printtilehden.

Design Stories -nimisen lehden tavoitteena on tukea verkkokaupan käyttäjäyhteisön, lukijoiden ja mainostaja-asiakkaiden tarpeita.

”Olemme rakentaneet tiiviin käyttäjäyhteisön verkkokauppamme ympärille ja asiakkaamme arvostavat verkkopalveluun tekemiämme sisältöjä uutuuksista, suunnittelijoista ja ilmiöistä”, kertoo Finnish Design Shopin perustaja ja toimitusjohtaja Teemu Kiiski.

”Laajalevikkisen Design Stories -lehden avulla kykenemme tarjoamaan inspiroivan lukukokemuksen, joka täydentää verkossa tarjoamaamme asiakaskokemusta. Yhdessä A-lehtien osaajien kanssa olemme nyt luoneet uuden tyyppisen aikakauslehden, jolle uskomme olevan vahvaa kiinnostusta myös oman asiakaskuntamme ulkopuolella. Näemme lehdellä lisäksi kansainvälistä potentiaalia, ja tulevaisuudessa teemmekin lehdestä myös englanninkielisen version ”, sanoo Kiiski.

Lehden esikuvina ovat maailmalla menestyneet vastaavanlaiset konseptit.

”Net-a-Porterin Porter-lehti on onnistunut esimerkki siitä, kuinka verkkokauppa pystyy tarjoamaan täysin kilpailukykyisen, menestyvän lehden kohderyhmälleen. Design Stories -lehden kautta pystymme tutustuttamaan lukijan kiehtovaan elämäntapaan, jossa tavarat ja asiat heräävät eloon”, kuvailee toimituksen puolesta A-lehtien luova johtaja Anneli Myller.

Tänä vuonna lehti ilmestyy kaksi kertaa, joista syksyllä lehti tulee myös irtonumeromyyntiin. Design Stories -lehti tavoittaa yli 100 000 sisustuksesta ja designista kiinnostunutta suomalaista.

Finnish Design Shop on ollut vuoden 2014 alusta lähtien osa A-lehdet -konsernia.

30.3.2015 LOGISTIIKKA: DHL investoi Helsinki-Vantaalle 7 miljoonalla

DHL Expressin palvelu nopeutuu Helsinki-Vantaan lentokentällä, kun terminaalin laajennus otettiin käyttöön tämän kuun lopulla. Yli 7 miljoonan euron investoinnilla DHL parantaa asemaansa pikakuljetusten markkinajohtajana Suomessa. Yhtiö aikoo kehittää nopeasti kasvavaa yksityisasiakkaiden palvelua myös palvelupisteillä ja pakettiautomaateilla.

”Investointi Helsinki-Vantaalla on jatkoa verkostomme muiden terminaalien laajennuksille esimerkiksi East Midlandissa ja Leipzigissä. DHL on pikakuljetustoiminnan pioneeri ja markkinajohtaja Suomessa. Haluamme varautua investoinnilla myös tulevaan kasvuun,” DHL Expressin Euroopan toimitusjohtaja John Pearson painottaa.

Terminaalin laajennukseen kuului kuljetushihnaston automatisointi, mikä nopeuttaa tavaran käsittelyä. Toimintamallin muutoksen ja 500 neliön lisätilan ansiosta lähetykset voidaan nyt lastata suoraan kuljetushihnalta jakeluautoihin.

Uudistuksia on tehty myös DHL Expressin Tampereen terminaalissa, joka palvelee Keski-, Itä- ja Pohjois-Suomen asiakkaita. Lähetykset kuljetetaan Helsinki-Vantaalta sinne lentokonteissa. Näin ne saapuvat aiemmin terminaaliin käsiteltäväksi, ja myös kuriirit pääsevät matkaan nopeammin.

”Pikakuljetukset ovat laajentuneet arkipäivän tuotteisiin. Kansainvälisen verkkokaupan kasvu merkitsee myös meille lähetysten lukumäärän kasvua. Samalla yksityisten asiakkaiden määrä on kasvanut nopeasti: muutaman viime vuoden aikana osuus on noussut jo lähes 50 prosenttiin”, DHL Expressin Suomen toimitusjohtaja Peter Ervasalo kertoo.

24.3.2015 TUTKIMUKSET: Suomi hopealla digitaalisuudessa

Suomi sijoittuu Tanskan jälkeen toiselle sijalle digitaalisuuden astetta mittaavassa Digibarometri 2015 -vertailussa.

Toista kertaa julkaistussa Digibarometrissa mitataan digitalisaation edellytyksiä, käyttöä ja vaikutuksia. Barometrissa 22 maata laitetaan järjestykseen 36 yksittäisen muuttujan perusteella. Mittauksen kohteena oli digitaalisuuden laaja yhteiskunnallinen hyödyntäminen. Mittaus toteutettiin kolmella tasolla: edellytykset, käyttö ja vaikutukset, ja kolmella pääsektorilla: yritykset, kansalaiset ja julkinen sektori.

Viime vuoteen verrattuna Suomi on noussut yhden pykälän kokonaistuloksessa. Suomella on vertailumaista parhaat edellytykset digitalisoitumisesta hyötymiseen. Kuitenkin digitalisaation hyödyntämisessä sijoitus on 5.

”Suomi tarttuu toimeen liian varovasti vaikka pääviesti on edelleen positiivinen. Suomella olisi mitä parhaat edellytykset hyötyä digitalisaatiosta, jos vain oikeanlainen asento löydetään”, sanoo Etlatiedon toimitusjohtaja Petri Rouvinen.

Verkkoliiketoiminnassa Suomi junnaa perässä niin Euroopan kuin koko maailman mittapuulla. Verkkoliiketoiminnan kuluttajina suomalaiset ostavat ulkomailta, mutta päinvastoin käy harvoin. Harvat suomalaisyritykset panostavat verkkokauppaan ja nekin niukasti.

Tämänvuotisen barometrin viiden kärjen muodostavat Tanskan ja Suomen lisäksi Norja, Ruotsi ja Alankomaat. Viro löytyy sijalta yhdeksän ja Venäjä sijalta 18.

Suomen Digibarometrin ovat tilanneet Digile Oy, Liikenne- ja viestintäministeriö, Tekes, Teknologiateollisuus ry ja Verkkoteollisuus ry. Toteuttajana on Etlatieto Oy.

23.3.2015 LAAJAKAISTA: Lisää vauhtia marraskuussa

Liikenne- ja viestintäministeriö esittää laajakaistan yleispalvelunopeuden tuplaamista eli nostoa 2Mbit/s marraskuun alusta 2015 lähtien. Pitkän aikavälin tavoite on nostaa nopeus 10 megaan vuoteen 2021 mennessä.

”Kohtuuhintainen ja riittävän nopea verkkoyhteys on jokaisen suomalaisen perusoikeus ja selvityksen perusteella voi todeta, että yleispalvelunopeuden kunnianhimoiselle nostolle on selkeä tilaus”, sanoo opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru.

Yleispalvelunopeuden nostossa kiinnitettäisiin huomio myös sen laatuun. Nopeuden tasaisuus varmistettaisiin määrittelemällä vähimmäisnopeus vuorokauden ja neljän tunnin seurantajaksoilla.

Liikenne- ja viestintäministeriö on lähettänyt laajakaistan yleispalvelun nopeuden nostoa koskevan asetuksen lausunnoille. Lausuntojen määräaika on 1. huhtikuuta 2015 mennessä.

18.3.2015 MONIKANAVAISUUS: Google omaan kivijalkaan Lontoossa

Internet-yhtiö Google on avannut kivijalkaliikkeen omalla brändinimellään, kertoo Telegraph-lehti.

Google Shop -niminen kauppa myy Android puhelimia, Chromebooks-kannettavia ja Chromecast -TV-palveluita. Liikkeessä kuluttajat voivat saada opastusta Googlen laitteisiin ja yhtiön tarjoamiin monenlaisiin sovelluksiin.

Google Shop sijaitsee Currys PC World -ketjun Tottenham Court Roadin myymälässä lähellä Warren Street -metroasemaa.

Liike on Googlen ensimmäinen oma kivijalkabrändi. Isot online-yhtiöt suunnittelevat asettuvansa kivijalkaan laajemminkin. Muun muassa on kirjoitettu Amazonin suunnittelevan oman kauppansa avaamista New Yorkiin.

17.3.2015 VERKKOKAUPPA: Tavaroissa kasvua 2014, palvelut taantuivat

TNS Gallupin, Kaupan liiton ja Asiakkuusmarkkinointiliiton tuoreen Verkkokauppatilaston mukaan suomalaiset ostivat tavaroita, palveluja ja sisältöjä verkosta vuonna 2014 yhteensä 10,5 miljardilla eurolla. Se on aavistuksen enemmän kuin edellisvuonna.

Palveluiden verkkokauppa väheni selvästi. Palveluita ostettiin verkosta viime vuonna viisi prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin, yhteensä 5,7 miljardilla eurolla.

Pudotusta selittää etenkin verkkokaupan suurimman tuoteryhmän, matkailun, kääntyminen laskuun. Valmismatkoja ja lentolippuja ostettiin verkosta viime vuonna selväsi vähemmän kuin edellisvuonna. Vähennystä on tapahtunut etenkin ostajamäärissä. Matkojen euromääräinen keskiostos on pienentynyt vain viitisen prosenttia.

Vähittäiskaupan tuotteita sen sijaan ostetaan verkosta yhä enemmän. Verkkokauppatilaston mukaan vähittäiskaupan tuotteita ostettiin viime vuonna verkosta yhteensä 3,6 miljardilla eurolla. Kasvua edellisvuodesta kertyi 7 prosenttia. Verkkokaupan kehitys onkin kulkenut päinvastaiseen suuntaan kuin muun vähittäiskaupan. Tilastokeskuksen mukaan koko vähittäiskauppa supistui viime vuonna prosentin verran edellisvuodesta.

Ostetuimpien tuotteiden joukossa pysyivät tutut tuoteryhmät. Naiset ostivat verkosta eniten naisten vaatteita, kirjoja, rahapelejä ja junalippuja. Miesten suosituimmat tuoteryhmät olivat rahapelit, miesten vaatteet ja DVD-levyt.

Verkkokauppatilasto perustuu kuluttajakyselyyn, jota varten on haastateltu lähes 11 500 kuluttajaa. Tilastoa on kerätty vuodesta 2010 lähtien.

16.3.2015 VERKKOKAUPPA: Netanttila.com ja Kodin1.com saksalaisille

Anttilan yleistavaraan keskittynyt verkkokauppa Netanttila.com ja kodintarvikkeisiin keskittynyt Kodin1.com myydään saksalaiselle sijoitusyhtiölle 4K Investille. Verkkokauppojen myynti liittyy koko Anttilan myyntiin 4K Investille.

Sijoitusyhtiölle siirtyy tavaratalojen ohella Anttilan ja Kodin1:n Suomen verkkokaupat ja Netanttilan verkkokaupat Virossa ja Latviassa.

Koko kaupan hinta on 1 miljoonaa euroa. Anttilan liikevaihto viime vuonna oli 324 miljoonaa euroa ja liiketappio ilman kertaluonteisia eriä 64 miljoonaa euroa.

13.3.2015 VERKKOKAUPPA: Ruotsissa kasvua 16 prosenttia

Ruotsalaiskuluttajat tekivät vuonna 2014 yhä suuremman osan ostoksistaan verkossa. Vähittäiskaupan myynti verkon kautta nousi 16 prosenttia.

Verkkokaupan osuus koko Ruotsin vähittäiskaupan liikevaihdosta nousi viime vuonna 6,4 prosenttiin, lähes 43 miljardiin kruunuun eli noin 4,7 miljardiin euroon, kertoo PostNordin ja Svensk Digital Handelin neljännesvuosittain julkaisema verkkokaupan selvitys.

Liikevaihdoltaan eniten verkossa myytiin kodin elektroniikkaa, vaatteita ja kenkiä sekä kirjoja ja mediaa. Eniten verkkomyyntiään kasvattivat lelut ja muut lasten tuotteet, joissa kasvua kertyi 38 prosenttia. Rakennustarvikkeiden myynti kasvoi kolmanneksen ja urheilun sekä vapaa-ajan tuotteet viidenneksen edellisvuodesta.

Mobiilista on tullut entistä tärkeämpi ostoskanava. Vuoden 2014 viimeisellä kvartaalilla useampi kuin joka kolmas verkko-ostoja tehnyt oli tehnyt ostoksia mobiililaitteella.

Kuluttajien siirtyminen ulkomaisten verkkokauppojen asiakkaiksi huolettaa myös Ruotsissa. Viime vuoden aikana 25 prosenttia ruotsalaisista on ostanut jokaisen kvartaalin aikana jotain ulkomaisesta verkkokaupasta. Eniten ostettiin kenkiä ja vaatteita ja yleisimmin ostettiin brittiläisistä verkkokaupoista.

Toisaalta myös myynti ulkomaille kasvaa kaiken aikaa. Viime vuonna noin joka neljännen ruotsalaisverkkokaupan suurin vientimarkkina oli Suomi.

PostNordin, Svensk Digital Handelin ja HUI Reserchin selvitys seuraa neljännesvuosittain ruotsalaisen vähittäiskaupan kehitystä verkossa. Selvitys koostuu yrityksille suunnatusta kyselystä ja kuluttajien verkkokyselystä. Kyselyssä oli mukana 332 yritystä ja 1 066 kuluttajaa.

7.3.2015 MAKSUPALVELUT: Maksuturva ja PayPal yhteistyöhön

Amerikkalainen PayPal Inc. ja Maksuturva Group Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Yhteistyöllä halutaan kannustaa suomalaisia verkkokauppoja rajat ylittävään kaupankäyntiin ja kansainvälistymiseen.

Suomalaisten verkkokauppojen tarve panostaa kansainväliseen laajentumiseen kasvaakseen ja tullakseen merkittäviksi kilpailijoiksi Euroopan markkinoilla on puhuttanut paljon viime aikoina.

”Maksuturva on vahvan paikallisen asiantuntemuksensa ja osaamisensa vuoksi strategisesti erittäin tärkeä kumppani PayPalille Pohjoismaissa. PayPalin lisääminen Maksuturvan olemassa oleviin pohjoismaisiin maksutapoihin ja lisäarvopalveluihin varmistaa erinomaisen maksuratkaisun kansainvälistymiseen tähtääville verkkokaupoille”, sanoo Ganna Yevtushenko, PayPalin Keski- ja Itä-Euroopan yrityskehitysjohtaja.

”Maksuturvan tarjoamat kustannustehokkaat tavat käsitellä maksuja, palautuksia ja tilityksiä sekä PayPalin osaaminen kansainvälisten mobiilimaksupalvelujen tarjoamisessa tuovat lisäarvoa asiakkaillemme Suomessa ja ulkomailla. Yhdessä palvelumme tekevät kansainvälisen laajentumisen helpommaksi”, kertoo Maksuturvan myyntijohtaja Jacob Segercrantz.

PayPalilla on yli 160 miljoonaa aktiivista asiakasta ympäri maailman ja järjestelmä tukee kahtakymmentäkuutta eri valuuttaa. PayPalin merkittävän Euroopan markkinaosuuden vuoksi se on paikallisesti vakiintunut maksutapa useilla markkinoilla.

5.3.2015 MAKSUPALVELUT: Vilkas Groupin verkkokaupoille Klarna Checkout oletuksena

Vilkas ja Klarna aloittavat yhteistyön, jolla tullaan tarjoamaan Vilkas-verkkokaupoille Klarna Checkout -maksuratkaisu ilman erillistä integraatiota.

Klarna Checkout tulee valmiina sisäänrakennettuna kaikkiin Vilkas Groupin uusiin verkkokauppoihin sekä tarjolle myös nykyisille asiakkaille. Palvelu tarjotaan ilman kiinteitä kuukausimaksuja.

Yhteistyö tähtää kahden keskeisen kasvualueen tehokkaampaan hallintaan: käyttökokemuksen ja konversion parantamiseen mobiililaitteissa sekä kauppiaiden tukemiseen globaalissa kasvussa.

“Yhteistyö Klarnan kanssa tuo nykyisten ja uusien asiakkaidemme käyttöön ainutlaatuisen paketin. Haluamme mahdollistaa sen, että kauppiaat voivat pystyttää muutamassa minuutissa verkkokaupan, jossa Klarna Checkout on valmiiksi integroituna. Tällä tuotteella kuka tahansa pystyy tarjoamaan tuotteitaan verkossa nopealla aikataululla ja parhaalla maksuratkaisulla ilman erillistä integrointia tai kiinteitä kuluja”, kertoo Vilkas Groupin myyntijohtaja Timo Korvenoja.

Korvenojan mukaan tavoitteena on saada uusi palvelumalli käyttöön maalis-huhtikuussa.

Vilkas on Klarnan ensimmäinen ns. Native Partner Suomessa.

4.3.2015 LOGISTIIKKA: Postin pakettiautomaatteja yliopistoihin

Viisi yliopistoa on saanut oman Postin pakettiautomaatin helmikuun lopussa. Posti haluaa tuoda verkkokauppaostokset lähemmäs opiskelijoita ja tehdä pakettien noutamisesta ja lähettämisestä entistä helpompaa. Pakettiautomaatit täydentävät Postin palvelupisteverkostoa, johon kuuluu yli 1 450 palvelupistettä.

Posti kehittää erilaisia palveluvaihtoehtoja, sillä ihmisten liikkuvuus, ajankäyttö ja asiointitottumukset muuttuvat ja palveluilta halutaan joustavuutta.

Postien ja pakettiautomaattien rinnalla postipalveluja saa myös verkosta, jossa voi esimerkiksi maksaa valmiiksi paketin postimaksun. Pakettien kulkua on helppoa seurata Postin mobiilisovelluksella, joka kertoo arvion paketin perilletuloajasta.

”Postiasioinnista 80 % on pakettien noutamista. Pakettiautomaatit ovat suosittuja, ja niitä pidetään vaivattomana tapana vastaanottaa paketteja. Toivomme, että pakettiautomaatit tekevät osaltaan opiskelijoiden ja yliopistojen henkilökunnan arjesta sujuvampaa”, sanoo pakettiautomaateista vastaava Saara Pietilä Postista.

Yliopistoautomaatit sijaitsevat Tampereella Kalevantie 4 ja Korkeakoulunkatu 1, Oulussa Erkki Koiso-Kanttilan katu 1, Turussa Henrikinkatu 2 ja Lappeenrannassa Skinnarilankatu 34.

1.3.2015 VERKKOKAUPPA: E-kirjojen arvonlisäveroa halutaan alentaa

Ylen tekemän kyselyn mukaan suuri osa eduskuntapuolueista on valmis laskemaan e-kirjan arvonlisäveroa. E-kirjaa pidetään kalliina suhteessa paperikirjaan.

Tällä hetkellä sähköisen kirjan arvonlisävero on 24 %. Monet hankkivat e-kirjan edullisemmin ulkomailta englanninkielisenä.

Kirja-ala haluaa laskea verokannan 10 prosenttiin. Toistaiseksi EU-direktiivi on estänyt e-kirjojen arvonlisäveron laskun. E-kirja on äänikirjojen ja digilehtien tavoin määritelty sähköiseksi tuotteeksi.

Eduskuntapuolueiden mielestä olisi tarpeen saada alv paperikirjan veron tasolle. Ratkaisulla tuettaisiin kotimaisen kirjallisuuden tulevaisuutta.

23.2.2015 TAPAHTUMAT: E-commerce Helsinki kokoaa verkkokaupan tekijät

Verkkokauppaväki ja alan infra kokoontuvat vuotuiseen kaksipäiväiseen tapahtumaan Helsingin Messukeskukseen helmikuun 25. ja 26. päivinä. Tapahtuma esittelee verkkokaupan ja digitaalisen myynnin kehityksestä kiinnostuneille alan uutuuksia ja yrityksiä sekä tarjoaa ajankohtaisia lavaseminaareja. Tapahtuman E-commerce -lavalla käsitellään verkkokauppaa ja verkkoliiketoimintaa kattavasti eri näkökulmista. Mukana ovat mm. logistiikka-, ohjelmisto-, maksupalvelu- ja tutkimusalat sekä digitaalinen markkinointi.

Samassa hallissa E-commerce Helsinki -ammattitapahtuman kanssa järjestetään Suomen suurin kaupan alan ammattitapahtuma Myymälä 2015 sekä Fastfood & Café & Ravintola -ammattitapahtuma.

Tapahtumakokonaisuuden järjestämisestä vastaa Easyfairs Finland, joka on osa belgialaista Artexis Easyfairs Groupia. Artexis Easyfairs Group hallinnoi ja pyörittää liiketoimintaa kahdeksassa tapahtumakeskuksessa Euroopassa ja lisäksi järjestää tapahtumia B2B- ja B2C-alueilla 16 eri maassa.

20.2.2015 MAKSUPALVELUT: Maksuturva laajentaa ulkomaille

Suomen Maksuturvana tunnettu maksupalveluiden tarjoaja laajentaa toimintaansa ulkomaille ja muuttaa nimensä Maksuturva Groupiksi. Yhtiö tavoittelee mukautumista kansainvälisen verkkokaupan vaatimuksiin ja pohjoismaisen palvelutarjonnan aloittamiseen.

Ensimmäisenä askeleena laajentumisessa on Ruotsi ja Saksa, joissa Maksuturvalla on jo ennestään nimekkäitä asiakkaita.

”Olemme tarjonneet palveluita verkkokaupoille jo seitsemän vuoden ajan ja proof of concept -vaihe Suomen markkinoilla jo suoritettu. Toimintamme laajentaminen tehdään ensimmäisessä vaiheessa Ruotsiin”, kertoo toimitusjohtaja Mikael Smeds.

Maksuturva Group julkistaa maaliskuun aikana keskeiset ulkomailla toimivat yhteistyökumppaninsa sekä heidän kanssaan tarjottavat palvelut.

17.2.2015 LAAJAKAISTA: Jo lähes viidennes surffaa 100 megan nopeudella

Suomessa oli kesäkuussa 2014 yhteensä 1,71 miljoonaa kiinteää laajakaistaliittymää. Kuukausimaksullisia mobiililaajakaistaliittymiä oli noin 6,66 miljoonaa, ja noin puolesta miljoonasta mobiililiittymästä laskutettiin käyttömäärän mukaan.

Kiinteistä laajakaistaliittymistä 58 prosenttia oli XDSL-liittymiä, 20 prosenttia kaapelimodeemi-, 17 prosenttia ethernet-liittymiä ja 3 prosenttia valokuituliittymiä.

Keväällä 2014 tehdyn haastattelututkimuksen mukaan 89 prosentilla kotitalouksista oli käytössään internetyhteys. Kaikista kotitalouksista 24 prosentilla oli pelkkä kiinteä laajakaista, 27 prosentilla pelkkä mobiililaajakaista ja 38 prosentilla oli sekä mobiili- että kiinteä laajakaista.

Vuoden 2014 kesäkuun lopussa kiinteän verkon laajakaistayhteyksistä 70 prosenttia oli nopeudeltaan vähintään 10 Mbit/s. 24 prosenttia yhteyksistä oli vähintään 25 Mbit/s, 18 prosenttia 100 Mbit/s tai enemmän ja lähes kaikki yhteydet (97 % ) olivat vähintään 2 Mbit/s.

Liittymän keskimääräinen kuukausihinta vaihteli alle 2 Mbit/s liittymän 18 eurosta yli 10 Mbit/s liittymän 25 euroon. Keskimääräinen liittymän kuukausihinta oli 23,40 euroa kuukaudessa, mikä oli suunnilleen samalla tasolla kuin kahdella aiemmalla mittauskerralla, vaikka liittymänopeudet ovat kasvaneet.

EU:n hintavertailuissa Suomen keskimääräiset laajakaistahinnat helmikuussa 2014 olivat EU-maiden keskiarvohintoja edullisempia. Vertailut tehtiin muodostamalla eri nopeuksisia ja eri datamäärän sisältäviä hintakoreja. Esimerkiksi hintakori, joka sisälsi 10 GB tai 20 tuntia kuukaudessa ja jonka nopeus oli 8 – 12 Mbit/s oli edullisimman tarjouksen mukaan EU-maissa keskimäärin 23,68 euroa ja Suomessa 17,16 euroa. Keskimääräinen hinta EU-maissa oli 31,14 euroa ja Suomessa 23,68 euroa.

LÄHDE: Ficom, Viestintävirasto, IRO Research, Broadband Internet Access Cost, BIAC, 2014

6.2.2015 SOSIAALINEN MEDIA: Twitter vielä tappiolla vaikka suosio kasvaa

Virtuaaliyhteisö Twitter on lisännyt aktiivisia käyttäjiään viidenneksellä. Viime vuoden lopussa heitä oli noin 290 miljoonaa.

Silti kasvava yhteisö tuottaa edelleen tappiota. Suurimmaksi osaksi mainosmyynnistä koostuva liikevaihto kaksinkertaistui 2014 viimeisellä kvartaalilla ja oli noin 480 miljoonaa dollaria. Samana aikana tappio oli 125 miljoonaa dollaria, kun se vuosi sitten vastaavalla kvartaalilla oli nelinkertainen.

Sosiaalisen median asiantuntijan Harto Pöngän mukaan Twitterillä oli vuoden lopussa noin 430 000 suomalaista käyttäjää, joista kuukausittaisia aktiivikäyttäjiä on kolmannes.

”Kuukausikäyttäjien määrä on pieni, jos sitä vertaa Facebookiin, jota käyttää kuukausitasolla 2,4 miljoonaa suomalaista. Twitterin merkitys sosiaalisen median kanavana on kuitenkin määräänsä suurempi, koska se kerää yhteen somen aktiivikäyttäjät ns. mielipidejohtajista toimittajiin ja yritysten johtotehtävissä työskenteleviin. Tämä näkyy usein niin, että uudet sosiaalisen median ilmiöt ja puheenaiheet saavat alkunsa Twitterissä – tai rantautuvat sitä kautta Suomeen – ja leviävät sitten aktiivisten käyttäjien toimesta muihin some-palveluihin kuten Facebookiin”, kertoo Pönkä.

28.1.2015 NIMITYKSET: Googlen Ronkainen Keskoon

Googlen maajohtajasta Anni Ronkaisesta tulee Keskon Chief Digital Officer ja konsernijohtoryhmän jäsen, kertoo Keskon maanantainen pörssitiedote.

Vuodesta 2009 saakka Googlen Suomen maajohtajana toiminut KTM Anni Ronkainen, 48, on nimitetty Keskon liiketoiminnan kehityksestä, digitaalisesta liiketoimintaympäristöstä ja markkinoinnista vastaavaksi johtajaksi ja konsernijohtoryhmän jäseneksi.

Ennen siirtymistään maajohtajaksi Anni Ronkainen toimi Googlen suurasiakkaista vastaavana johtajana. Hän on toiminut myös mainostoimistokonserni McCann Helsinki Groupin toimitusjohtajana ja digitaalisiin media- ja liiketoimintaratkaisuihin keskittyneen Satama Finland Oy:n liiketoimintajohtajana.

”Anni Ronkainen tuo Keskoon kansainvälisen tason digitaalisen liiketoiminnan osaamista ja markkinoinnin asiantuntemusta. Kaupan digitalisoituminen on strategisesti tärkeä osa liiketoimintamme kehittämistä ja olen erittäin iloinen, että Anni täydentää näillä osaamisalueilla konsernijohtoryhmäämme”, Keskon pääjohtaja Mikko Helander sanoo.

Anni Ronkainen aloittaa Kesko Oyj:n palveluksessa viimeistään 20. huhtikuuta 2015.

26.1.2015 KOULUTUS: Kaupan liitto kouluttaa verkkokauppaan

Kaupan liitto jatkaa yritysten kouluttamista verkkoon. Puolivuosittain tapahtuva verkkokauppakoulutus käynnistyy kickoffilla 24. helmikuuta ja päättyy viiden tiistain jälkeen maaliskuun lopussa.

Koulutuksessa käydään läpi verkkokaupankäynnin kaikkia osa-alueita kuten millaista liiketoimintaa verkossa voidaan saavuttaa, millaista on monikanavainen myynti ja mitkä tuoteryhmät tutkitusti vetävät verkossa parhaiten. Lisäksi paneudutaan markkinoinnin, kaupan ylläpidon, sähköisen maksamisen, logistiikan ja juridiikan alueisiin.

Kouluttajina toimivat Kaupan liiton kumppanit, mm. CGI, Google, Descom, TNS Gallup, Maksuturva, Posti ja Vilkas.

Koulutus on maksullinen ja Kaupan liiton sekä Verkkoteollisuus ry:n jäsenille myönnetään alennusta. Koulutukseen sisältyy osallistuminen kevään 2015 Digipäivään.

14.1.2015 OHJELMISTOT: Anders Inno hakee kasvua ostoin

Helsinkiläisen ohjelmistoyritys Nemein Oy:n liiketoiminta on siirtynyt osaksi suomalaista ohjelmistoyritys Anders Innovations Oy:tä vuoden 2015 alusta lukien. Nemein on tunnettu web-ratkaisujen kehittämisestä kansainvälistä liiketoimintaa tekeville asiakkailleen, joihin kuuluvat mm. Jolla ja Aalto-yliopisto.

Kaupan myötä Anders Innovations Oy:n henkilökunta kasvaa 50 hengen vahvuiseksi. Kaikki kaupan seurauksena siirtyvät työntekijät tulevat myös jatkamaan. Liiketoimintakaupan tuloksena yhtiö pystyy kasvattamaan avoimen lähdekoodin verkkokauppatuotteensa SHOOP:in kehitystiimiä ja laajentumaan nopeammin erityisesti Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa.

”Nemein tuo meille paljon kaivattuja kunnianhimoisia huippuosaajia kehittäjä- ja johtotiimiimme. Yhdessä olemme entistä vahvempia tavoitellessamme maailmanmenestystä SHOOP-verkkokauppatuotteellemme”, kommentoi Anders Innon perustaja ja toimitusjohtaja Tomi Alapaattikoski yhdistymistä.

8.1.2015 VERKKOKAUPPA: Joulu kulki kasvun merkeissä

Kotimaisen verkkokaupan tilausmäärät kasvoivat 6,3 % vuonna 2014 verrattuna vuoteen 2013, kertoo Vilkas Groupin ylläpitämä Verkkokauppaindeksi. Lisäksi, vastoin kuluttajien ostovoiman voimakasta laskua, indeksi nousi ennätyslukemiin vuoden 2014 viimeisellä kvartaalilla ja kasvoi 8 % verrattuna vuoden takaiseen vastaavaan ajankohtaan.

Myös joulu oli verkkokauppiaille ennätyksellisen hyvä. Jouluna kotimaisen verkkokaupan euromääräinen myynti oli indeksin mukaan 11 % kasvussa, kun Kaupan liitto ennusti koko kaupan joulumyynnille 1,5 % laskua.

”Kotimaisten verkkokauppiaiden huoli laman vaikutuksesta myös verkkokaupankäyntiin on aiheetonta. Kaikki mittarit osoittavat, että verkkokauppa pärjää suhteellisen hyvin kotimaisen kaupan alan yleisestä taantumasta huolimatta”, kertoo Vilkas Groupin toimitusjohtaja Markku Korkiakoski.

Kotimaisen verkkokaupan suhteellisen aurinkoisissa näkymissä on silti pilviäkin. Verkkoteollisuus ry:n mukaan globaalin verkkokaupan on ennustettu kasvavan vuonna 2014 jopa 22 % ja Euroopassakin 15 %, kun vastaava kasvuluku on Suomessa vain hieman yli 6 %.

Suomen matalaksi jääneestä kasvuluvusta voidaan tehdä useita tulkintoja.

”Verkkokauppa ei ole ollut kokonaan immuuni kotimaisen ostovoiman heikkenemiselle. Valtaosa kotimaisista verkkokaupoista myy palveluitaan ainoastaan Suomessa. Selvää on, että ne kotimaiset verkkokauppiaat, jotka myyvät palveluitaan myös ulkomaille, ovat päässeet nauttimaan nopeammasta kasvusta kuin kotimaan myyntiin keskittyneet verkkokauppiaat”, tulkitsee Korkiakoski.

19.12.2014 VERKKOMYYNNIN MAAILMA: Joulurauhaa lukijoille

Verkkomyynnin Maailma toivottaa kaikille tilaajille, lukijoille, kirjoittaville avustajille ja bloggaajille sekä yhteistyökumppaneille rauhallista joulua ja kiittää hyvästä ja mukavasta yhteistyöstä 2014.

17.12.2014 LOGISTIIKKA: Posti julkisti uuden logon

Vuoden alusta Itella Oyj:stä Posti Group Oyj:ksi nimensä muuttava Posti on julkistanut uuden logonsa.

Uuden logon tunnusväri on oranssi. Logossa on suorakaiteen muotoisessa kentässä valkoisella sana ”posti”, jonka poikki kulkee ”vauhtiviiva” ja i-kirjaimen päällä on rusetti kuvaamassa ”sydämellistä ja hymyilevää palvelua”. Sana voi olla myös valkoisella pohjalla oranssisena.

”Yli vuoden kestävä Postin graafisen identiteetin uudistusprosessi maksaa kaikkiaan alle kaksi miljoonaa euroa”, kertoo johtaja Pirjo Kaasinen.

Uudistuminen näkyy nimenmuutoksen lisäksi yhtiörakenteessa, liiketoimintojen organisaatioissa, palvelujen sisällössä ja palvelukulttuurissa.

11.12.2014 SOSIAALINEN MEDIA: Kuvallinen viestintä kasvussa

Kuvasovellus Instagram on noussut suosiossa mikroblogi Twitterin ohitse, kertoo Business Insider.

Facebookin omistamalla Instagramilla on tällä hetkellä yli 300 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää ja Twitterillä vähän vähemmän, noin 284 miljoonaa.

Suosion kasvaessa kummatkin tehostavat samalla tilien käyttäjien aitouden varmistamista ja spämmitilien karsimista. Monet tuotemerkit ovat esiintyneet ahkerasti medioissa. Esimerkiksi Instagramissa jaetaan yli 70 miljoonaa kuvallista viestiä päivittäin sisältäen videot ja niille annetaan keskimäärin peräti 2,5 miljardia tykkäystä päivässä.

3.12.2014 LOGISTIIKKA: Korotuksia Matkahuollon pakettihintoihin

Matkahuollon pakettipalveluiden hinnat kohoavat hieman vuoden alusta. Muutos johtuu kohonneista kuljetus-, työvoima- ja toimitilakustannuksista. Lisäksi kustannuksia kasvattavat logistiikka-alan uudet vaatimukset, jotka nostavat henkilöstön koulutuskustannuksia.

Kotimaan palveluissa hinnankorotukset ovat keskimäärin 2,65 % palvelusta ja tuotteesta riippuen. Korotus koskee vain osaa Matkahuollon palveluista. Perustuotteen, Bussipaketin hinta säilyy nykyisellä tasollaan.

Ulkomaan palveluissa korotus on kotimaan palveluiden tapaan keskimäärin 2,65 %.

2.12.2014 TUTKIMUKSET: Asiakaspalvelun parantaminen lisäisi verkko-ostamista

Suomalaiset keskeyttävät verkko-ostoksensa ongelmien vuoksi lähes miljardin euron arvosta vuosittain. Elisan teettämän kyselytutkimuksen mukaan ongelmat olisivat usein ratkaistavissa toimivalla suomenkielisellä asiakaspalvelulla.

”Tutkimus osoitti, että kaikkein aktiivisimmatkin verkko-ostajat kohtaavat samoja ongelmia ja keskeyttävät ostoksensa samoista syistä kuin satunnaiset shoppailijat. Merkittävä osa näistä keskeytymisten syistä voitaisiin ratkaista asiakaspalvelulla”, laskee tutkimuksen toteuttaneen Prior Konsultointi Oy:n toimitusjohtaja Tatu Kauppinen.

Yleisimmät ostotapahtuman keskeytymisen syyt ovat halutun tiedon löytymättömyys, asiakaspalvelun puuttuminen, ongelmat verkkokaupan käytössä, epäily luotettavuudesta sekä liian vaikea maksutapa. Kolme ensin mainittua asiakaspalveluongelmaa keskeyttävät jopa 16 % ostotapahtumista, mikä vastaa noin miljardin euron menetettyä liikevaihtoa vuodessa.

Sähköisiä asiakaspalveluita kokeilleet arvioivat chat- ja videoavusteisen asiakaspalvelun hyvin hyödylliseksi.

”Välineitä asiakaspalvelun tarjoamiseksi verkossa on tarjolla jo runsaasti. Esimerkiksi suomenkielisen chatin tuominen verkkokauppaan parantaa asiakaskokemusta jo merkittävästi, sillä ostaja saa vastaukset kysymyksiin tai apua ongelmiin heti. Tämä estää turhautuneen asiakkaan livahtamista kilpailijalle”, toteaa Elisan asiakasvuorovaikutuksen ratkaisuista vastaava johtaja Anssi Okkonen.

Tutkimustulosten perusteella chat-tukea arvostetaan erityisen paljon vakuutusasioissa, lainahakemusten teossa, reklamaatioasioissa ja erilaisten kaavakkeiden tai lomakkeiden täytössä.

Okkosen mukaan tutkimus osoittaa, että hyvää asiakaspalvelua arvostetaan verkossa aivan samoin kuin perinteisessä kaupassa. Suuri haaste on ajatella asiakaspalvelua kokonaisuutena ja palvella ammattitaitoisesti.

Kyselytutkimukseen vastasi 2017 henkilöä, jotka edustivat iän, sukupuolen, asuinpaikan ja koulutuksen suhteen 18-65-vuotiaita suomalaisia.

1.12.2014 VERKKOKAUPPA: Joulukuusi tekstarilla Pohjois-Suomessa

Metsähallitukselta voi ostaa lupia joulukuusen hakemiseen valtion talousmetsistä matkapuhelimella. Joulukuusen hakulupa maksaa 4,97 euroa + matkapuhelinmaksu ja se veloitetaan suoraan matkapuhelinlaskussa.

Luvan voimassaolo alkaa heti tekstiviestin saavuttua ja se on voimassa yhden vuorokauden. Lupaa ei voi ostaa ennakkoon. Kännykkäluvan ajankohtaa ei voi myöskään muuttaa eikä sitä voi perua.

Lupa oikeuttaa hakemaan joulukuusen Metsähallituksen talousmetsistä tien varresta. Puu saa olla enintään 3 metriä pitkä ja sen tulee sijaita tien välittömässä läheisyydessä.

Luvan ostajan velvollisuus on varmistaa, että alue on Metsähallituksen hallinnassa ja että se on talouskäytössä olevaa metsää. Joulukuusien kaataminen suojelu- tai retkeilykäyttöön varatuilta alueilta on kielletty.

Matkapuhelinlupa on käytössä vain Pohjois-Suomessa entisten Lapin ja Oulun läänien alueilla.

Joulukuusen hakulupia myydään myös perinteisellä tavalla Metsähallituksen asiakaspalvelupisteissä. Lupa maksaa viisi euroa. Aukioloajat löytyvät verkosta www.luontoon.fi, www.metsa.fi.

26.11.2014 MEDIA: Radiomainonta ennätyskasvussa

Vuosi 2014 on ollut kaupalliselle radiotoimialalle erinomainen ja kasvu näyttää jatkuvan vuoden loppuun saakka. Tavoitteena on radiotoimialan historian paras tulos. Vuoden toistaiseksi paras kasvukuukausi oli lokakuu, jolloin radiomainontaa myytiin yli 5,8 miljoonan euron edestä.

Kaupallisten radioiden kattojärjestön RadioMedia ry:n jäsenasemiltaan keräämien tietojen mukaan radioiden mainosmyynti sekä liikevaihto ovat olleet vahvassa kasvussa koko vuoden 2014. Lokakuun liikevaihtotietojen mukaan kasvua oli 21 % verrattuna edelliseen vuoteen. Kun verrataan vuoden 2013 kymmenen ensimmäisen kuukauden tulosta tämän hetkiseen kasvuvauhtiin, on radioiden tulos 9,5 % edellä vuoden takaista.

RadioMedia ry:n toimitusjohtajan Stefan Möllerin mukaan vahva kasvu selittyy osaksi sillä, että radio on onnistunut adaptoitumaan erinomaisesti asiakkaiden tarpeisiin ja pystyy tarjoamaan kustannustehokkaasti monimediallisia mainosratkaisuja.

”Erityisesti pitkän linjan radiotoimijat sekä toimintaansa uudistaneet radioyhtiöt onnistuivat hyvin myynnissään”, Möller toteaa.

RadioMedia ry:n tekemien laskelmien mukaan radion positiiviset kasvuluvut eivät näytä hidastuvan vuoden kahtena viimeisenäkään kuukautena. Mikäli keskiarvollinen kasvuprosentti jatkuu marras- ja joulukuun ajan, tulee radiotoimiala tekemään historian parhaimman tuloksensa vuodelta 2014.

22.11.2014 VERKKOKAUPPA: Nettiostaminen vähentää joulustressiä

Itellan tuoreen tutkimuksen mukaan verkko-ostaminen vähentää joulustressiä, ja yhä useampi ostaa joululahjat verkosta. Kyselyn mukaan jo yli puolet suomalaisista eli 56 % aikoo käyttää verkkoa lahjojen hankintaan.

Tutkimuksen mukaan joka toinen vastaaja aikoo ostaa lahjoja vain suomalaisista verkkokaupoista. Eniten netistä ostetaan musiikkia, elokuvia, pelejä, kirjoja, lehtiä ja viihde-elektroniikkaa. Kauneus- ja terveystuotteiden hankinta on kovassa kasvussa.

Pakettiruuhka alkaa tiivistymään kohti joulua. Parhaimmillaan joulun alusviikolla Voutilassa Vantaan lajittelukeskuksessa kulkee yli 150.000 pakettia päivässä. Normaali vauhti on noin 100.000 pakettia päivässä.

Verkkokaupan kiihkeimmäksi ostospäiväksi arvioidaan itsenäisyyspäivän jälkeistä maanantaita. Edellisenä keskiviikkona tileille tipahtaneet veronpalautukset ohjataan suurelta osin lahjojen hankintaan.

Verkko-ostosten noutaminen pakettiautomaatista on kasvattanut suosiotaan. Tänä jouluna Itellalla on käytössä jo 460 pakettiautomaattia eri puolella Suomea.

17.11.2014 MUSIIKKI: Kisa digimusiikin markkinoilla kiihtyy

Kilpailu digitaalisen musiikin myynnissä kiihtyy tällä viikolla, kun YouTube tuo markkinoille uuden maksullisen musiikkipalvelun. Tämä merkitsee, että YouTube haluaa haastaa Euroopan suoratoistomarkkinoita hallitsevan Spotifyn.

Osa miljardista YouTube-käyttäjästä pyritään houkuttelemaan kuukausimaksulliseen palveluun. YouTube Music Key -palvelu lanseerataan aluksi seitsemässä maassa: Yhdysvalloissa, Britanniassa, Irlannissa, Espanjassa, Italiassa, Portugalissa ja Suomessa.

Suomen rooli kiinnostaa väestöön nähden keskimääräistä isomman käyttäjäjoukon vuoksi mutta myös keskimääräistä ahkeramman musiikin kuuntelemisen vuoksi. Suomessa jo yli puolet äänitemarkkinoista liikkuu digitaalisessa ympäristössä.

Spotifyn haastaminen ei perustu ainakaan YouTube Music Key -palvelun hinnoitteluun, sillä näillä näkymin Spotify pysyy kuukausimaksultaan edullisempana.

16.11.2014 VERKKOKAUPPA: Vaatteiden palautukset aiheuttavat tappiota

Erikoiskaupan liiton tutkija Tuomas Santasalo sanoo suomalaisten vaatetuskauppojen tekevän netissä tappiota. Syyksi tutkijan mukaan on osoittautunut tuotteiden korkea palautusprosentti.

Myös muotialan liiton toimitusjohtaja Tuula Loikkanen näkee ahdingon mutta lievemmin kuin Santasalo.

”En ihan sanoisi, ettei yksikään alan verkkokauppa tee voittoa, mutta joka tapauksessa hyvin harva. Nettikaupoista tilataan paljon, mutta loppujen lopuksi ostetaan vähän. Vaatetusalan verkkokaupassa 40–60 % tuotteista palautetaan takaisin tavarantoimittajan piikkiin, minkä takia suurin osa verkkokaupoista tekee tappiota”, Loikkanen kertoo.

Verkkokaupan osuus kaikista vaatetusalan ostoista on 7–10 %.

Asiasta kertoi viime keskiviikon Turun Sanomat.

10.11.2014 VERKKOKAUPPA: Cubus avasi verkossa myös Suomessa

Neljä vuotta Suomen markkinoilla ollut norjalaismuotiketju Cubus on avannut verkkokaupan myös Suomessa. Ensimmäiset digiostajat pääsivät kauppaan lokakuun lopussa.

Ketju tuli Suomen markkinoille vuonna 2011. Sen jälkeen on Suomeen syntynyt yli 30 Cubus-myymälää. Yritys tunnetaan Suomessa lähinnä naistenvaateliikkeistään, mutta verkkokaupan valikoimiin kuuluu myös ketjun lastenvaatemallisto. Naisten mallisto on sama kuin Cubuksen liikkeissä. Verkkokaupasta tilatut naistenvaatteet voi tarvittaessa vaihtaa missä tahansa Suomen Cubus-liikkeessä.

”Tavoitteenamme oli luoda verkkokauppa, joka inspiroi ja on samalla helppokäyttöinen ja luotettava”, kertoo Cubus Shop Online -vastaava Elise Mietle Laupstad.

9.11.2014 JÄRJESTÖT: Hanna Kivelä Verkkoteollisuuden hallituksen johtoon

Googlen Suomen retail- ja teknologiatoimialojen johtaja Hanna Kivelä on valittu Verkkoteollisuuden hallituksen puheenjohtajaksi 1.1.2015 alkaen. Uuden hallituksen valinta suoritettiin syyskokouksessa 5. marraskuuta.

Verkkoteollisuus ry:n uuteen hallitukseen 2015 kuuluvat Kivelän lisäksi Casimir Ehrnrooth Klarnasta, Sami Karhunen Solinorista, Lennu Keinänen Paytrailista, nykyinen puheenjohtaja Tuomo Luoma, Esa Luoto CGI:stä, Markus Myhrberg Lexiasta, Kari Nykänen Itellasta, Janne Reiman Matkahuollosta ja Jan Walldén Anders Innovationsista.

8.11.2014 VERKKOKAUPPA: Vuoden vilkkain ostospäivä on 11. joulukuuta

Digiyhtiö Adobe ennustaa suomalaisten ostavan 17 % tämän vuoden nettiostoksistaan tulevana joulusesonkina. Asiasta kertoo Kauppalehti.

Muissa pohjoismaissa nettiostokset keskittyvät jouluun voimakkaammin. Adoben tutkimuksen mukaan Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa tehdään marras-joulukuussa noin 20 % vuoden ostoksista.

Suomalaisten vilkkaimmaksi nettiostospäiväksi Adobe ennustaa torstaita 11. joulukuuta. Tänä päivänä käydään verkossa kauppaa arvolta 54 miljoonalla eurolla, mikä tekee lähes 10 euroa jokaista suomalaista kohden.

Saksalaisten vilkkaimmaksi nettiostospäiväksi Adobe ennustaa maanantaita 8. joulukuuta, jolloin kauppaa käydään 440 miljoonalla eurolla eli yli 5 eurolla jokaista saksalaista kohden.

Yli 15 % joulusesongin verkko-ostoksista tehdään mobiilitse, arvioi Adobe tutkimuksessaan.

5.11.2014 JÄRJESTÖT: Verkkoteollisuuden vetäjä vaihtuu

Verkkoteollisuus ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi on nimitetty DI Oula Järvinen, 40.

Oula Järvisellä on 15 vuoden kokemus suomalaisesta ohjelmistoteollisuudesta. Hän on toiminut muun muassa Reflect Career Partnersin toimitusjohtajana sekä vastannut mallisuojauksesta ja älypuhelinten ohjelmistostandardoinnista Nokiassa. Lisäksi hän on työskennellyt useissa start-up-yrityksissä.

Toiminnanjohtajan tehtävää väliaikaisesti hoitanut Kristina Metso jatkaa Kaupan liiton kaupallisena johtajana.

Järvinen on nimitetty samalla Kaupan liiton digiasiantuntijaksi 3.11.2014 lähtien. Tehtävä on uusi Kaupan liitossa.

5.11.2014 VERKKOMYYNNIN MAAILMA: Lisää lahjoituslehtiä liikealan oppilaitoksiin

Verkkomyynnin Maailma edistää kaupan digitalisoitumista ja on lahjoittanut kevään lehtipainosten ylimääräisiä numeroita liikealan oppilaitoksiin verkkokaupan opiskelun tueksi. Neljässä eri numerossa ovat erikoisteemoina Verkkokaupan markkinointi, Hyvä logistiikka, Verkkomyyntiä Venäjälle ja Kehittyvät maksupalvelut.

Lahjoituslehtiä on jaettu Laurean Ammattikorkeakouluun Hyvinkäälle, Haaga-Helian Ammattikorkeakouluun Helsinkiin, Hyrian oppilaitokseen Hyvinkäälle ja Amiedun Kaupan ja palvelun osaamiskeskukseen Helsinkiin. Lehtiä on vielä jonkin verran tarjolla ja halukkaat oppilaitokset voivat tiedustella niitä toimituksesta.

3.11.2014 VERKKOKAUPPA: Tabletit kasvattavat e-kirjojen suosiota

Suomalaisten lukutottumuksia kartoittaneen kyselytutkimuksen mukaan e-kirjat tekevät vahvasti tuloaan Suomeen. Suomi on nyt samassa tilanteessa kuin Yhdysvalloissa oltiin noin viisi vuotta sitten. Yhdysvalloissa sähköisten kirjojen osuus myynnistä on nykyisin noin neljännes.

Suomessa 6,4 prosenttia 18–65-vuotiaista ostaa vuodessa vähintään yhden sähköisen kirjan. Vuodessa ainakin yhden sähköisen kirjan ilmoittaa lukevansa 15,4 prosenttia.

”Elisa Kirjassa sähköisten kirjojen myynnin odotetaan jopa tuplaantuvan tänä vuonna viime vuoteen verrattuna”, kertoo Suomen suurimman e-kirjapalvelun, Elisa Kirjan liiketoimintajohtaja Essi Manner.

”E-kirjoja luetaan erityisesti erilaisen odottelun lomassa ja liikkeellä oltaessa. Edelläkävijät ottavat sähköisen kirjan esiin liikennevälineissä ja muissa tilanteissa, joissa on lyhyt odottelu. Tällaista pätkälukemista ei ilmene yhtä usein edes perinteisten kirjojen suurkuluttajien keskuudessa”, kuvailee tutkimuksen toteuttaneen Prior Konsultointi Oy:n toimitusjohtaja Tatu Kauppinen.

Tutkimuksen valossa tablettien yleistyminen on yhteydessä e-kirjojen kasvaneen käytön kanssa. Nyt noin 40 prosentilla suomalaistalouksista on tabletti. Tabletteja on alkuvuoden aikana myyty lähes 70 prosenttia enemmän kuin pöytä- ja kannettavia tietokoneita yhteensä. Alkuvuoden aikana tabletteja myytiin yli 50 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Kyselytutkimukseen vastasi 1020 henkilöä, jotka edustivat iän, sukupuolen, asuinpaikan ja koulutuksen suhteen 18-65-vuotiaita suomalaisia. 
Tutkimuksen aineisto kerättiin verkkopaneelissa syyskuussa. 
Elisa Oyj:n tilaaman tutkimuksen toteutti Prior Konsultointi Oy.

30.10.2014 VERKKOKAUPPA: Kovin kuhina käy viikon alussa iltaisin

Verkkomaksupalveluihin erikoistunut Klarna on tarkastellut, miten suomalaisten ostokäyttäytyminen vaihtelee verkossa viikonpäivittäin ja ikäryhmittäin ja millainen on suomalaisten verkkokauppaviikko.

Tutkimuksesta ilmenee mm. että maanantai ja tiistai ovat suosituimmat päivät verkko-ostoksille. Lauantai sen sijaan on yllättäen verkkokaupoissa viikon hiljaisin päivä. Eniten verkkokauppojen kassa kilisee iltaisin kello 19–21.

Sekä naisissa että miehissä verkkokauppoihin kantavat eniten rahaa 26–35-vuotiaat. Naisissa alle 26-vuotiaat ovat toiseksi suurin ryhmä, kun taas miehissä kakkossijaa pitävät 36–45-vuotiaat.

”Kauppiaiden on hyvä tietää, ketkä ostavat, milloin ja mitä, jotta he osaavat sopeuttaa toimenpiteitään: milloin lähettää uutiskirje, miten hyödyntää mainontaa ja millä keinoilla ajaa liikennettä omaan verkkokauppaan”, Klarnan maajohtaja Casimir Ehrnrooth muistuttaa.

Laajemmin tutkimuksesta Klarnan sivuilla.

28.10.2014 VERKKOKAUPPA: Suomalaiset suuntaavat Ruotsiin

Kotimaisen taantuman keskellä suomalaiset verkkokaupat hamuavat uusia markkinoita. Online Trade Finland Oy avasi lastentarvikeverkkokaupan Ruotsin markkinoille, kertoo viime perjantain Mediaviikko.

Suomen toiminnan taustalla on Lasten.fi -niminen verkkokauppa. Ruotsin markkinoille kauppa suuntaa Förfamiljen.se -brändillä.

Viime vuoden lopulla perustettu yritys on alusta asti tähdännyt Skandinavian markkinoille. Myös Venäjä oli yrityksen tavoitelistalla vielä alkuvuodesta mutta yleinen epävarmuus ja ruplan huono kurssi ovat hidastaneet itänaapurin markkinoille laajentumista.

”Panostamme Ruotsiin tässä vaiheessa mutta pidämme ajatukset avoimina myös muille markkinoille. Ruotsin kaupassa voimme menestyä samoilla eväillä kuin Suomessakin eli laajalla valikoimalla, tehokkaalla digitaalisella markkinoinnilla ja laadukkaalla asiakaspalvelulla”, toimitusjohtaja Henri Huovinen kertoo.

23.10.2014 INTERNET: Ei internet-veroa Suomeen

Unkarin hallitus suunnittelee ottavansa käyttöön internetin tietoliikenneveron. Ehdotuksen mukaan veron suuruus olisi 0,50 euroa gigatavulta ja se perittäisiin internet-palveluntarjoajilta. Tavoitteena on kerätä 65 miljoonaa euroa valtion kassaan, mutta konsulttiarvioiden mukaan verokertymä voisi esitetyllä mallilla olla jopa 570 miljoonaa euroa.

”Viestintäpolitiikan näkökulmasta internet-vero on vaikutuksiltaan yksiselitteisen kielteinen”, sanoo opetus- ja kulttuuriministeri Krista Kiuru.

”Internetin mahdollisimman suuren ja laaja-alaisen käytön kerrannaisvaikutukset kansantalouteen ovat monin verroin suuremmat kuin muutamien kymmenien tai satojenkaan miljoonien eurojen nettiverotulot.”

Kiurun mukaan huomattavasti kestävämpää talouspolitiikkaa on pyrkiä kaikin tavoin edistämään internetin käyttöä.

22.10.2014 LOGISTIIKKA: Ruuat verkosta puolen tunnin tarkkuudella

Itella on ottanut Kauppahalli24:n kanssa käyttöön uuden reittioptimointijärjestelmän, jonka avulla toimituksen kotiinkuljetusaika voidaan kertoa asiakkaalle kahden tunnin sijaan puolen tunnin tarkkuudella.

”Asiakkaamme haluavat käyttää vapaa-aikaansa muuhun kuin kaupassakäyntiin tinkimättä valikoimasta ja hinta-laatusuhteesta”, Kauppahalli24:n toimitusjohtaja Hanna-Kaisa Risku sanoo.

”Asiakas valitsee tilatessaan toimitukselle kahden tunnin aikaikkunan ja saa toimituspäivänä tekstiviestin puolen tunnin aikajaksosta, jolloin ostokset saapuvat. Tekstiviesti lähetetään hyvissä ajoin ennen iltapäivän tai illan toimitusta. Tarkka reittioptimointi auttaa myös pitämään kotiinkuljetuksen hinnan edullisena”, tuotepäällikkö Jyri Westerholm Itella Postista kertoo.

Kauppahalli24 on myös laskenut kuljetusmaksujen hintoja. Nyt kotiinkuljetus maksaa 5,90 euroa pääkaupunkiseudulla ja kehyskuntiin 7,90 euroa.

Ruuan verkko-ostamisen odotetaan yleistyvän. Itellan tutkimuksen mukaan verkkokauppojen käyttäjistä 60 % olisi valmis ostamaan ruokaa verkosta vähintään kerran kuussa.

20.10.2014 VERKKOKAUPPA: Kappahl avaa syksyllä Suomeen

Muotiketju Kappahl tehostaa digitaalista myyntiään e-hiljaiselonsa jälkeen. Toistaiseksi Kappahl on ylläpitänyt verkkokauppaansa vain Ruotsissa ja tuo siellä markkinoille uusia palveluita viikoilla 44-45. Samaan aikaan ketju avaa verkkokaupan myös Suomeen ja Norjaan. Näiden aloitettua toiminnan ketju suunnittelee laajentumista Puolan markkinoille vuodenvaihteen jälkeen, kertoo Dagens Handel.

20.10.2014 VERKKOKAUPPA: Norjalaiset digimusiikin suurkuluttajia

Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska ovat musiikin digitaalisten markkinoiden kehityksen kärjessä, kertoo kolmen pohjoismaisen tekijänoikeusjärjestön – Teoston, Norjan Tonon ja Tanskan Kodan – teettämä laaja kyselytutkimus.

Arviolta kahdeksan miljoonaa kuluttajaa 15–65-vuotiaista internetin käyttäjistä on käyttänyt streaming-musiikkipalveluita (kuten Spotify ja Wimp) kyselyä edeltäneiden kahdentoista kuukauden aikana. Yksin Spotifylla on arviolta noin seitsemän miljoonaa käyttäjää näissä neljässä maassa.

Kaikkiaan 78 % kyselyvastaajista kertoi kuluttaneensa musiikkia digitaalisessa muodossa viimeksi kuluneen vuoden aikana. Suosituimpia palveluita olivat YouTube (musiikki ja musiikkivideot), Spotify, iTunes ja Wimp.

Joka viides kyselyyn vastannut kertoo maksaneensa digitaalisesta musiikista (lataukset, streaming) viimeksi kuluneen vuoden aikana. Tämä tarkoittaa arviolta kolmea ja puolta miljoonaa digimusiikista maksanutta. Norjalaisista vastaajista lähes 40 % sanoo maksaneensa digimusiikista.

Suomessa digitaalisesta musiikista maksaneiden osuus on Pohjoismaiden pienin: vain 13 % vastaajista kertoo maksaneensa vuoden aikana digitaalisesta musiikista.

Selkein ero Suomen ja muiden pohjoismaiden välillä on laajakaista- ja mobiililaajakaistaliittymien yhteydessä laskutettavien musiikkipalveluiden tilaajamäärissä. Suomessa 4 % vastaajista kertoo maksavansa musiikkipalveluista liittymän yhteydessä, kun Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa osuus on 14–27 %.

Polaris Nordic Digital Music Survey 2014 -kyselytutkimus tehtiin Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa kesäkuussa 2014. Webkyselyn kohderyhmänä olivat 15–65-vuotiaat internetin käyttäjät ja kyselyvastaajia oli yhteensä 4000 (1000 vastaajaa/maa).

17.10.2014 TUTKIMUKSET: Verkkokauppa pärjää kaupan taantumassa

Kaupan ala on ollut vaikeuksissa jo pidempään kuluttajien heikentyneen ostovoiman ja varovaisen kulutuskäyttäytymisen vuoksi. Verkossa tapahtuvaan kaupankäyntiin vähittäiskaupan osalta taantuma ei näytä vaikuttavan samalla tavalla kuin palveluiden ostoon. Näin kertoo Vilkas Groupin julkaisema viimeisin Verkkokauppaindeksi.

Indeksi, joka edustaa pääosin vähittäiskauppaa, nousi kokonaisuudessaan 3,31 % vuoden 2014 kolmannen kvartaalin aikana verrattuna vuoden takaiseen arvoon. Verkkokauppojen myynti kasvoi keskimäärin 7,38 % ja keskimääräinen tilauksen arvo kasvoi 8,63 %. Ainoa laskeva mittari oli verkkokauppojen tilausmäärissä, missä laskua tuli vuoden takaisesta -1,15 %. Verkkokauppaindeksin lopputulos oli kuitenkin positiivinen, joka oli ennakkoasetelmat huomioon ottaen myönteinen ja rohkaiseva uutinen verkkokauppiaille.

“Impulsiivinen kulutuskäyttäytyminen on vähentynyt merkittävästi, ainakin toistaiseksi. Kuluttajat harkitsevat nykypäivänä yhä tarkemmin omia hankintojaan. Kun todellinen tarve hankinnalle syntyy, kuluttajat käyttävät tietolähteenä yhä useammin verkkoa. Samalla kaupat, joilla on verkkokauppa ja palvelulupaus kunnossa, ovat etulyöntiasemassa, koska tilaus on yhden klikkauksen päässä”, kertoo toimitusjohtaja Markku Korkiakoski Vilkas Groupista.

Verkkokauppaindeksiä on laskettu vuodesta 2006 alkaen. Se julkaistaan neljä kertaa vuodessa, ja luvut perustuvat yli tuhannesta kotimaisesta verkkokaupasta sekä niiden tilauksista. Indeksin laskee Vilkas Group Oy.

15.10.2014 LOGISTIIKKA: DHL kilpailuttaa ekoratkaisuja

Logistiikkayhtiö DHL on käynnistänyt Formula E -sarjan innoittaman Blue Sky Transport Design Award -suunnittelukilpailun.

Kilpailun osallistujiksi kutsutaan sekä jo tunnettuja että nousevia suunnittelijakykyjä, ja heiltä kaivataan luovia kuljetusratkaisuja, jotka muuttavat alan tulevaisuutta. Kilpailutöiden tulee tarjota ympäristöystävällisiä vastauksia kaupungistumisen tuomiin haasteisiin. Kilpailu pohjaa maailman ensimmäisen täysin sähköllä toimivilla autoilla ajettavan FIA Formula E -kilpa-autosarjan filosofiaan. Osallistujien tehtävänä on suunnitella sähköinen kuljetusväline tai ajoneuvo yksityiseen, julkiseen tai yrityskäyttöön. Voittajatyö esitellään Formula E -sarjan päätöskilpailussa Lontoossa, 28.6.2015. Voittaja palkitaan 10 000 punnan stipendillä.

”DHL:n ja Formula E:n yhteistyö perustuu yhteiseen näkemykseen kestävästä kehityksestä ja tulevaisuudesta. DHL on ympäristöystävällisten kuljetusratkaisujen edelläkävijä ja tavoitteenamme on tulevaisuudessakin minimoida maailmankaupan tavaravirtojen ympäristövaikutuksia. Toivon, että Blue Sky Transport Design Award herättää mielenkiintoa myös suomalaisissa suunnittelijoissa ja synnyttää runsaasti hyviä ideoita hyödynnettäväksi ympäristöystävällisessä kuljettamisessa”, sanoo DHL Express Suomen toimitusjohtaja Peter Ervasalo.

Voittajan valitsevaan tuomaristoon kuuluu edustajia Formula E -sarjasta, DHL:ltä, Andretti FE -tallista ja Wired-lehdestä.

Blue Sky Transportation Design Award -kilpailuun voi osallistua 27.4.2015 asti. Lisätietoja kilpailusta: www.blueskyaward.com.

9.10.2014 VERKKOKAUPPA: Bygghemma ja Netrauta yhteen

Suomalainen Netrauta ja ruotsalainen Bygghemma yhdistyvät Pohjoismaiden johtavaksi rautakaupan ja kodin sisustamisen verkkokaupaksi, kertovat yhtiön tiedotteet.

Bygghemma ja Netrauta ovat molemmat markkinajohtajia omilla markkinoillaan ja kasvaneet voimakkaasti vaikeasta markkinatilanteesta huolimatta. Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto tulee tänä vuonna olemaan lähes 150 miljoonaa euroa. Uuden yrityksen tavoitteena on jatkaa voimakasta kasvua ja vahvistaa asemaansa Pohjoismaissa.

”Rautakauppa ja sisustusala ovat voimakkaassa murroksessa. Ihmiset ovat tottuneet verkko-ostamiseen, joten on luonnollista, että ostamistapa siirtyy muista tuotteista nopeasti myös rautakauppapuolelle ja kodin sisustamiseen. Rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen brändeihin myös luotetaan niin, että niitä uskalletaan tilata verkosta. Lisäksi verkkokaupasta ostettujen tuotteiden hinnat ovat erittäin kilpailukykyisiä, kun tuotteet voidaan toimittaa tavarantoimittajien varastosta suoraan asiakkaille ja myymäläkulut jäävät pois”, kertoo Netraudan toimitusjohtaja Joni Meltoranta.

Bygghemman päätökseen vaikutti Netraudan hyvä kasvuvauhti.

”Olemme seuranneet Netraudan kasvua viime vuosina ja olleet vaikuttuneita sen kasvuvauhdista, siitä on tullut jo 20 miljoonan euron bisnes. Bygghemma toimii Suomessa jo Taloon.com-nimellä, joten ostamalla Netraudan vahvistamme markkina-asemaamme Suomessa entisestään”, kertoo Bygghemma Groupin toimitusjohtaja Mikael Olander.

”Sekä Netrauta että Taloon.com ovat menestyviä ja tunnettuja toimijoita Suomessa, joten ne jatkavat toimintaansa omilla nimillään. Tulemme kuitenkin hyödyntämään laajempaa tuotevalikoimaa kummankin toimijan asiakkaiden hyväksi”, sanoo Olander.

9.10.2014 VERKKOMYYNNIN MAAILMA: Lahjoituslehtiä liikealan oppilaitoksiin

Verkkomyynnin Maailma lahjoittaa kevään lehtipainosten ylimääräisiä numeroita liikealan oppilaitoksiin verkkokaupan opiskelun tueksi. Neljässä eri numerossa ovat erikoisteemoina Verkkokaupan markkinointi, Hyvä logistiikka, Verkkomyyntiä Venäjälle ja Kehittyvät maksupalvelut.

Lahjoituslehtiä on jaettu mm. Laurean ja Hyrian oppilaitoksiin Hyvinkäälle. Halukkaat oppilaitokset voivat tiedustella lehtiä toimituksesta.

3.10.2014 VERKKOKAUPPA: Palvelut taantuivat, tavaroiden ostaminen kasvoi 9 prosenttia

TNS Gallupin, Kaupan liiton ja Asiakkuusmarkkinointiliiton Verkkokauppatilaston mukaan suomalaiset ostivat tavaroita, palveluja ja sisältöjä verkosta tämän vuoden alkupuoliskolla yhteensä 4,9 miljardilla eurolla. Se on lähes 4 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Lasku johtui siitä, että palveluja ostettiin nyt verkosta aiempaa vähemmän. Verkkokaupan suurimpaan ryhmään, matkailupalveluihin, käytettiin rahaa 9 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Myös rahoituspalvelujen verkkokauppa supistui viime vuodesta peräti 60 prosenttia. Kun rahoituspalvelut vielä viime vuonna olivat 5 prosenttia koko verkkokaupasta, nyt niiden osuus on enää 2 prosenttia.

Verkon rahapelejä pelattiin vuoden alkupuoliskolla kuitenkin edelleen paljon. Ne ohittivat alkuvuonna jo elektroniikan verkkokaupan toiseksi suurimpana ryhmänä. Rahapelit muodostavat nyt 11 prosenttia koko verkkokaupasta.

”Verkkokaupassa käyminen on arkipäivää suurimmalle osalle suomalaisista. Jopa 60 prosenttia netin käyttäjistä vierailee verkkokaupassa viikoittain”, sanoo TNS Gallupin kehitysjohtaja Ville Wikström.

Taantumasta huolimatta tavaroiden ostaminen verkosta yleistyy. Verkkokauppatilastosta selviää, että vähittäiskaupan tuotteita ostettiin verkosta yhteensä 1,7 miljardilla eurolla eli 9 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavan aikaan. Samaan aikaan koko vähittäiskauppa menetti Tilastokeskuksen mukaan liikevaihtoa puoli prosenttia.

Vuodesta 2010 asti kerätystä Verkkokauppatilastosta käy ilmi, että suomalaiskuluttajien verkosta ostamien tavaroiden, palvelujen ja sisältöjen arvo on nyt 12 prosenttia suurempaa kuin neljä vuotta sitten. Nopeimmin neljässä vuodessa on kasvanut vähittäiskauppa, lähes 30 prosentilla. Palvelujen verkkokauppa on kasvanut samassa ajassa 7 prosenttia.

Elintarvikkeiden verkko-ostokset ovat kahdessa vuodessa kasvaneet yli 60 prosenttia. Osittain huimaan kasvuun vaikuttavat alkoholin verkko-ostokset ja -tilaukset, joita tehdään myös ulkomailta. Nopeasta kasvusta huolimatta kuluttajien verkon kautta ostamat elintarvikkeet ovat vain alle puoli prosenttia koko suomalaisesta päivittäistavarakaupasta.

Verkkokauppatilasto perustuu kuluttajakyselyyn, jota varten on haastateltu lähes 6 000 kuluttajaa. Vuosittain haastatteluja tehdään noin 12 000 kappaletta. Tilastoa on kerätty vuodesta 2010 lähtien.

2.10.2014 KANSAINVÄLISTYMINEN: Vallila valloittaa Valloissa

Suomalaisen Vallila Interiorin kuosit valloittavat Yhdysvaltoja. Yhtiön kankailla päällystetyt huonekalut on otettu vähittäiskauppajätti Targetin verkkokaupan valikoimiin, kertoo Kaupan liiton tiedote.

Targetin verkkokaupassa on myynnissä satakunta Vallilan kankailla päällystettyä eri tuotetta. Valikoimissa on niin nojatuoleja, sohvia, raheja, sänkyjä kuin sängynpäätyjäkin. Huonekalut myydään Vallila-brändin alla, ja ne valmistetaan Yhdysvalloissa.

Yhdysvaltalaisille kuluttajille Vallilaa markkinoidaan perinteikkäänä skandinaavisen muotoilun taitajana, joka yhdistää rohkeat värit ja kuviot kauneuteen ja toimivuuteen.

Vallilan kuosien päätyminen Targetin valikoimiin takaa niille hyvän näkyvyyden. Target on Yhdysvaltain toiseksi suurin vähittäiskauppaketju heti Wallmartin jälkeen.

Vallilan tukkutoiminnan ja varastologistiikan digitalisointia on ollut rahoittamassa Tekes.

27.9.2014 LOGISTIIKKA: Suurempia verkko-ostoskuormia kerralla

Itella Logistiikka tuo Suomen teille uudet kaksitasoperävaunut. Suomessa suunnitellut ja valmistetut double deck -trailerit ovat kotimaisen kuljetuskaluston innovaatio, joka lisää tehokkuutta ja pienentää ympäristövaikutuksia. Uudet perävaunut ovat kuljetuskapasiteetiltaan 84 prosenttia isompia kuin Euroopassa perinteisesti käytetyt perävaunut.

”Uuden kaluston ansiosta vähennämme ajokilometrejä sekä säästämme kuljetuskustannuksissa, polttoaineessa ja hiilidioksidipäästöissä. Hankinnan ansiosta pystymme myös laajentamaan palveluitamme koko maan kattaviin elintarvikekuljetuksiin, koska kalustoon voidaan jälkiasentaa kylmälaitteet”, sanoo Itella Logistiikan kotimaan kuljetuksen johtaja Timo Kinnunen.

Yhden uuden kuljetusyksikön eli täysperävaunuyhdistelmän kuljetuskapasiteetti on 55 prosenttia suurempi kuin vetoauton sisältävän täysperävaunuyhdistelmän. Tämän mahdollistaa double deck -trailerin hydraulinen välitaso, jonka ansiosta kuormaa voi lastata kahteen tasoon.

Verkkokaupassa Itellan uudet kuljetusyksiköt merkitsevät suurempia kuljetusmääriä kerralla ja kustannustehokkuutta logistiikassa.

24.9.2014 INTERNET: Teollisen internetin hyödyntäminen vasta alussa

Teollisessa internetissä toisiinsa liitetyt älykkäät laitteet ja järjestelmät, niistä saatava tieto sekä ihmisten työ yhdistyy erilaisiin prosesseihin. Verkottunut kokonaisuus tuottaa reaaliaikaisesti valtavan määrän tietoa, jonka käsittelemiseen ja hyödyntämiseen kehitetään jatkuvasti uusia keinoja, kirjoittaa FiCom ry:n viestintäpäällikkö Sari Laine-Lassila blogissaan.

Teollisen internetin hyödyntäminen on vielä alkuvaiheissa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Nykyistä kehitystä verrataan usein teolliseen vallankumoukseen, mutta tänä päivänä muutoksen vauhti on ennen kokematon. Suomen korkeatasoinen digitaalinen perusinfrastruktuuri tarjoaa kuitenkin oivan mahdollisuuden uusien toimintatapojen kehittämiseen.

Teollisen internetin hyödyntäminen edellyttää ennakkoluulottomia näkemyksiä, rohkeutta ja panostusta myös yrityksiltä. Yhdysvaltalaisen IDG:n tutkimuksen mukaan organisaatiot arvioivat käyttävänsä keskimäärin 8 miljoonaa dollaria big dataan liittyviin hankkeisiin tänä vuonna.

Hiljattain julkaistun Teknologiateollisuuden teettämän tutkimuksen mukaan teollinen internet voi kiihdyttää työn tuottavuutta Suomessa yhtä paljon kuin tieto- ja viestintäteknologia 1990-2000-luvuilla, kirjoittaa Laine-Lassila.

19.9.2014 VERKKOKAUPPA: Norjalaiset aktiivisia verkko-ostajia

Vuoden toisella neljänneksellä ostettiin Pohjoismaissa verkosta 33 miljardilla kruunulla. Vertailumaiden ahkerimpia verkko-ostajia ovat norjalaiset.

Tämä käy ilmi PostNordin raportista Verkkokauppa Pohjoismaissa.

Norjalaisista 71 prosenttia osti verkosta, kun taas suomalaisten osuus on 59 prosenttia. Ruotsissa ja Tanskassa kummassakin prosenttiluvut ovat 70.

Samaan aikaan verkko-ostoksia tehdään paljon Pohjoismaiden ulkopuolelta. Suomalaiset tekivät eniten verkko-ostoksia ulkomaisissa verkkokaupoissa tutkimusaikana. Suomalaisten kuluttajien verkko-ostosten kokonaisarvosta 43 prosenttia meni ulkomaisiin verkkokauppoihin. Vastaavat osuudet olivat Ruotsissa 23, Tanskassa 26 ja Norjassa 32 prosenttia.

Verkkokaupan voimakas kehitys näkyy myös pakettimäärissä. PostNordin verkkokauppaan liittyvien B2C-pakettien määrä lisääntyi 12 prosenttia vuoden toisella neljänneksellä.

Pohjoismaisten verkko-ostajien mielestä verkkokaupan ja sivuston tärkeimpiä ominaisuuksia ovat selvästi ilmoitettu tuotteen kokonaishinta ja hyvät ja selvästi ilmoitetut tuotetiedot.

PostNord seuraa verkkokaupan pohjoismaista kehitystä neljännesvuosittain.

9.9.2014 VERKKOMYYNNIN MAAILMA: Lehden kustantaminen keskeytyy

Verkkomyynnin Maailman kustantaminen keskeytetään toistaiseksi ja 17.9. ilmestyväksi suunniteltu Kansainvälistymisen erikoisteemanumero siirtyy tuonnemmaksi.

Kesän jälkeen edelleen heikentyneet Suomen yleiset talousnäkymät ja supistuneet kasvuennusteet ovat yksi syy siihen, että yrityksissä jatketaan kustannusten karsimista. Myös mainosraha kohdistetaan entistä tarkemmin isoihin valtamedioihin.

”Vaikka verkkokauppa kasvaa taantuman aikanakin ja potentiaalia mediallemme on selvästi olemassa, mm. laajojen erikoisteemojen ansiosta, niin riskimme kustantaa ilman riittäviä tilaus- ja mainostuloja on kasvanut turhan suureksi”, kertoo päätoimittaja Olli Palomäki.

Verkkomyynninmaailma.fi verkkoon sen sijaan on tulossa uusia alan asiantuntijoiden blogeja, joita tämänhetkiset tilaajat pääsevät lukemaan.

3.9.2014 MAKSUPALVELUT: Checkout OP-Pohjola-ryhmään

Suomalaisille verkkokaupoille maksupalveluja tarjoava Checkout Finland Oy on siirtynyt osaksi OP-Pohjola-ryhmää.

Checkoutin liiketoiminta tulee täydentämään OP-Pohjolan tarjoamia palveluita kaupalle ja kuluttajalle. Yhdessä esimerkiksi Pivo-mobiilisovelluksen kanssa OP-Pohjola pystyy tarjoamaan kaupalle ja yrittäjälle kilpailukykyiset maksamisen ja ostamisen palvelut, jotka yhdistävät verkon, mobiilin ja kaupan kivijalan.

”Käynnissä on suuri kaupan murros, kuluttajat haluavat asioida yhä enenevissä määrin verkossa ja mobiilissa. Checkout Finlandin liiketoiminta vahvistaa osaamistamme ja kykyämme tarjota jatkossakin kilpailukykyisiä palveluja maksamisen saralla”, kertoo Kasimir Hirn OP-Pohjolan Kortit ja maksaminen liiketoiminnasta.

Checkout palvelee yli 9500 suomalaista verkkokauppaa. Työntekijät sekä omistajat jatkavat yhtiön palveluksessa. Yhtiön liiketoiminta jatkuu normaalisti.

2.9.2014 VERKKOKAUPAT: Varusteleka pärjäsi kilpailussa

Armeijatavaraan erikoistunut Varusteleka on voittanut Suomen paras Verkkokauppa -kisan. Itellan ja SBS Discovery Radio Oy:n yhdessä järjestämä kilpailu oli käynnissä koko kesän. Kilpailuun otti osaa 250 erikokoista ja eri toimialaa edustavaa verkkokauppaa.

Kuluttajat saivat äänestää suosikkejaan viidessä kategoriassa: paras ulkoasu, paras valikoima, paras käytettävyys, paras asiakaspalvelu ja parhaat toimitustavat. Varusteleka keräsi eniten ääniä kaikissa kategorioissa. Kaiken kaikkiaan kilpailussa annettiin ääniä reilut 13 100.

Varustelekalle tiukan vastuksen tarjosi viimevuotisen kisan voittanut Dermoshop, joka tuli toiseksi kaikissa kategorioissa. Muita kilpailussa erinomaisesti pärjänneitä yrityksiä olivat Holiday Club, Verkkokauppa.com, EMP ja NetAnttila.

1.9.2014 DIGITALISAATIO: Kauppakamarit sparraavat yritysjohtoa

Kauppakamarit käynnistävät mentoripohjaisen koulutus- ja valmennusohjelman, Digitaalisen Polun. Ohjelma sparraa yritysjohtoa ja hallitusjäseniä digitaalisessa murroksessa.

Pilottiohjelmaan haetaan viisitoista yritystä. Ohjelman tarkoitus on kasvattaa digitaalista johtajuutta ja sysätä liikkeelle yrityskohtainen, konkreettinen muutosohjelma.

Yritysjohtajille tarjotaan mentoriryhmän tuen lisäksi digitaalisen johtajuuden koulutusta ja yrityskohtainen työpaja. Ohjelman sisältö on tuotteistettu yritysjohdon avuksi kokeneiden liiketoimintajohtajien ja asiantuntijoiden voimin. Se antaa valmiudet kasvattaa digitaalista johtajuutta ja luotsata yritys kasvu-uralle.

“Ei ole toimialoja tai yrityksiä, joita digitalisaatio ei koskisi. Johdon rooli on toimia edistyksen vetureina omissa yrityksissään. He voivat kaataa esteet, joita muutos tuo tullessaan”, toteaa Digitaalisen Polun vetäjä Heikki Halme Keskuskauppakamarista.

Digitaalinen Polku -ohjelman suojelijoina toimivat Hankenin professori Anne Brunila ja Idealist Groupin perustaja Saku Tuominen.

21.8.2014 VERKKOKAUPPA: Digitaalinen musiikki 58 % kokonaismyynnistä

Musiikkituottajat – IFPI Finland ry:n jäsenyhtiöiltään keräämän tiedon mukaan digitaalisten musiikkipalvelujen myynti kasvoi vuoden 2014 ensimmäisen kuuden kuukauden aikana 17 % vuoden 2013 vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Kasvu tuli musiikin suoratoisto- eli ns. striimauspalveluista. Tilastoissa on ensimmäistä kertaa huomioitu myös videoiden suoratoistopalvelu YouTube.

Digitaaliset musiikkipalvelut muodostivat Suomessa vuoden 2014 ensimmäisellä puoliskolla jo 58 % äänitemusiikin kokonaismarkkinoista.

Äänitemusiikin kokonaismyynti laski suoratoiston positiivisesta kehityksestä huolimatta vuoden 2014 ensimmäisellä puoliskolla 11 %. Lasku johtuu pääosin CD- ja DVD-levyjen myynnin pienenemisestä, tosin myös äänitteiden latauskauppa laski jo toisena vuonna peräkkäin. Vinyylilevyjen myynti sen sijaan jatkoi kasvua, edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna vinyylimyynti lisääntyi 52 %.

Fyysisten äänitteiden myynnin osuus Suomen kokonaismarkkinasta on yhä merkittävästi suurempi kuin Ruotsissa tai Norjassa.

20.8.2014 LAAJAKAISTA: Mobiiliostaminen Pohjois- ja Itä-Suomessa vauhdittuu

DNA Oy ja TeliaSonera Finland Oyj ovat solmineet yhteistyösopimuksen yhteisen matkaviestinverkon rakentamiseksi Pohjois- ja Itä-Suomeen. Sopimus mahdollistaa alueilla DNA:n ja Soneran asiakkaille aiempaakin kattavammat, laadukkaammat ja huippunopeat tietoliikenneyhteydet.

DNA:n ja Soneran yhteistyösopimuksen myötä yhtiöt ovat perustaneet yhteisen verkkoyhtiön Suomen Yhteisverkko Oy:n, joka vastaa kokonaan uuden, yhteisen matkaviestinverkon rakennuttamisesta Pohjois- ja Itä-Suomen alueelle kattaen noin 50 % Suomen maantieteellisestä alasta ja noin 15 % väestöstä. Uuden yrityksen toiminta on tarkoitus aloittaa mahdollisimman pian.

Suomen Yhteisverkko Oy suunnittelee ja toteuttaa näille alueille 2G-, 3G- ja 4G-verkkoyhteydet, joita DNA ja Sonera hyödyntävät tarjotessaan omia palvelujaan asiakkailleen. Tämä mahdollistaa paremman kuuluvuusalueen mobiililaajakaista- ja puhepalveluille, kun jatkossa asiakkaita palvelee merkittävästi suurempi määrä tukiasemia näillä alueilla.

- Tuleva yhteistyö verkon rakentamisessa edistää merkittävästi haja-asutusalueiden verkkopalveluiden teknistä laatua, sanoo DNA:n toimitusjohtaja Jukka Leinonen.

Yhteisverkon käyttöön otetaan molempien osapuolten 800 MHz -taajuskaistat. Tämä mahdollistaa huippunopeiden 4G-mobiililaajakaistapalvelujen tuomisen myös harvaan asutuille alueille ja edistää näin merkittävällä tavalla tietoyhteiskunnan rakentumista ja entistäkin parempia palveluja kansalaisille ja yrityksille.

Suomen Yhteisverkko Oy:n osakkeista DNA omistaa 49 % ja Sonera 51 %.

13.8.2014 LOGISTIIKKA: Itellasta uusi Posti

Itella Oyj vaihtaa toiminimensä Posti Group Oyj:ksi 1.1.2015 lähtien. Posti palvelee jatkossa yhdellä palvelubrändillä niin kuluttaja- kuin yritysasiakkaita. Muutos parantaa entisestään asiakaskokemusta ja selkeyttää yhtiön identiteettiä suomalaisena postin, logistiikan ja verkkokaupan palveluyrityksenä.

”Olemme nyt rakentamassa uutta Postia moderniksi, asiakaskeskeiseksi ja laadukkaaksi palveluyritykseksi”, sanoo konsernin toimitusjohtaja Heikki Malinen.

”Kohderyhmätutkimuksista saatujen tulosten perusteella yhtiön brändiä pitää selkeyttää ja Posti-nimi oli ylivertainen vaihtoehto. Kuluttajista ja yrittäjistä yli 80 % pitää Posti-nimeä sopivampana nimenä yritykselle.”

Nimenmuutoksen myötä Itella luopuu kahden brändin käytöstä kotimaassa. Nykyisin Itella toimii Suomessa Posti-nimellä kuluttaja-asiakkaille ja Itella-nimellä yritysasiakkaille. Ensi vuodesta lähtien Postista tulee Suomessa yhtiön ainoa brändi, joka palvelee sekä kuluttaja- että yritysasiakkaita.

Nimenmuutos on osa yhtiön uutta vuoteen 2020 ulottuvaa visiota. Nimenmuutosta on valmisteltu vuoden ajan yhtiön omasta aloitteesta.

13.8.2014 JÄRJESTÖT: ECF osaksi Verkkoteollisuutta

Vuonna 1997 perustettu ECF eli Electronic Commerce Finland ry siirtyy osaksi verkkokaupan etujärjestöä Verkkoteollisuutta, kertoo Kaupan liiton tiedote.

Verkkoteollisuus on ollut Kaupan liiton jäsenjärjestö vuoden alusta lukien. Nyt se vahvistuu alan toisella järjestöllä.

Yhdistymisellä halutaan vahvistaa sähköisen kaupankäynnin edunvalvontaa. Yhdistymisellä myös poistetaan järjestöjen päällekkäistä toimintaa alalla.

”Yhdistymisen jälkeen liitolla on entistä paremmat edellytykset tukea kaupan alaa monikanavaisuuden edistämisessä”, sanoo Verkkoteollisuus ry:n toiminnanjohtaja Kristina Metso, joka toimii myös Kaupan liiton kaupallisena johtajana.

Verkkoteollisuudella on tällä hetkellä 125 jäsenyritystä.

5.8.2014 VERKKOKAUPPA: Verotus kestämätöntä myös verkkokaupalle

Kaupan liiton toimitusjohtaja Juhani Pekkala evästää alkavaa budjettiriiheä, ettei kaupan, palvelujen ja yleensä kotimarkkinayritysten verotusta enää kiristetä.

”Tällä vaalikaudella on nostettu veroja jo yli viisi miljardia euroa. Ja ensi vuodeksi on jo sovittu esimerkiksi polttoaineveron ja sähköveron korotuksista. Lisäksi kunnat nostavat kunnallisveroprosentteja ja muita maksuja. Maan hallituksen piti tehdä myös vastaavan suuruiset säästöt, mutta ne ovat vielä pääosin tekemättä”, kirjoittaa Pekkala uutiskirjeessään.

Juhani Pekkala panee toivonsa seuraavan hallituksen ohjelmaan.

”Kaupan liitto on kiteyttänyt hallitusohjelmatavoitteensa kolmeen sanaan: verot, verkko ja vastuu. Verotuksen tavoitteemme on, että verorasitus kääntyy laskuun ja ostovoima saadaan viimein kasvuun. Verkkokaupassa tavoitteemme on, että suomalaisten kauppojen toimintamahdollisuudet ovat samat kuin ulkomaisilla kilpailijoilla”, sanoo Pekkala.

Hänen mukaansa seuraavan hallituksen on selvin sanoin tunnustettava kotimarkkinoiden merkitys kansantaloudelle.

4.8.2014 SOSIAALINEN MEDIA: Facebook avautuu entistä useammin mobiilisti

Sosiaalisen median kuninkaan Facebookin käyttäjät vierailevat mediassa entistä useammin mobiilisti.

Uutissivusto Quartzin mukaan mobiilisti Facebookia käyttää tällä hetkellä hieman yli miljardi ihmistä kuukaudessa. Kuukausittaisten mobiilikäyttäjien määrä lisääntyi 31 %. Kesäkuussa Facebookia käytti päivittäin mobiilisti noin 650 miljoonaa.

Viimeisimmän kvartaalikatsauksen mukaan lähes 400 miljoonaa käytti ao. mediaa vain mobiilisti. Kaikista käyttäjistä 30 % hoitaa Facebook-suhteitaan ainoastaan mobiilisti.

Yhteensä Facebookilla on 1,3 miljardia käyttäjää kuukaudessa. Kasvua edellisvuoteen on tullut 14 %.

1.7.2014 VERKKOMYYNNIN MAAILMA: Toimitus lomailee heinäkuun

Verkkomyynnin Maailman toimitus vetää henkeä heinäkuun ajan ja palaa jälleen toimiin elokuun alussa.

Ensimmäiseksi on työn alla syksyn ensimmäinen 17.9. ilmestyvä numero, jossa on erikoisteemana Kansainvälistyminen, suomalaisen verkkokaupan suuntautuminen ulkomaille. Laajassa teema-aineistossa asiantuntijat kertovat näkemyksiään, miten kotimaisen verkkokaupan kannattaa lähteä ulkomaille. Lisäksi mukana on muutamia kansainvälistymis-caseja. Tuttuun tapaan toimitetaan myös vakiosisältöä.

Verkkomyynnin Maailma on vakiinnuttanut hiljalleen asemaansa maan ainoana puolueettomana verkkokaupan ja digitaalisen myynnin julkaisuna. Olemme saaneet kiitosta teemasivuistamme. Vuoden ensimmäisellä puoliskolla olemme perusteellisesti käyneet läpi verkkokaupan markkinointia, logistiikkaa, myyntiä Venäjälle sekä maksupalveluita. Uskomme, että tilaajamme ovat saamastaan tiedosta hyötyneet ja saaneet uusia ajatuksia liiketoimintaansa.

Vuodelle 2015 on tulossa isoja kehityksiä niin lehden kuin verkonkin sisältöön. Toimituskuntaan suunnitellaan laajennuksia ja levikkimyyntiin lisää resursseja. Kerromme näistä tarkemmin myöhemmin syksyllä.

Toimitus toivottaa kaikille tilaajillemme, lukijoillemme, yhteistyökumppaneillemme ja bloggaajillemme rentouttavaa kesäaikaa ja rattoisaa lomaa.

28.6.2014 TUTKIMUKSET: Kymmenen vuoden päästä verkkokaupan osuus jo lähes puolet

Vuoteen 2025 mennessä verkkokaupan osuus voi teollistuneissa maissa nousta neljäänkymmeneen ja kehittyvillä markkinoilla kolmeenkymmeneen prosenttiin kaupan kokonaisvolyymistä, kertoo Global E-Tailing 2025 -tutkimus, jonka käynnisti Deutsche Post DHL. Tutkimukseen osallistuivat trenditutkimukseen erikoistuneet Z_punkt ja See More sekä useat kaupan, logistiikan ja tutkimuksen asiantuntijat. Kyseessä on ensimmäinen maailmanlaajuinen skenaariotutkimus kansainvälisestä verkkokaupasta ja sen vaikutuksista logistiikka-alalle.

Seuraavien 10 vuoden aikana nettikaupan merkitys tulee kasvamaan vielä enemmän kuin tähän asti on arveltu – ei pelkästään teollisuusmaissa, vaan myös kehittyvillä alueilla. Logistiikan rooli tulee olemaan keskeinen: se tuo yrityksille tärkeitä kilpailuetuja, esimerkiksi toimitukset muutaman tunnin kuluessa tilauksesta, joustavat vastaanotto- ja palautusajat sekä ketterät logistiikka- ja lisäarvopalvelut kehittyvillä markkina-alueilla.

Tutkimuksen neljässä skenaariossa kuvataan, millaista verkkokaupankäynti voisi olla kuluttajien ja yritysten kannalta lähitulevaisuudessa. Skenaariot pohjautuvat tärkeimpien vaikuttavien tekijöiden yksityiskohtaiseen analyysiin – energian ja raaka-aineiden hinnoista teknologisiin, poliittisiin ja sosiaalisiin tekijöihin sekä kulutusmalleihin. Skenaarioissa hahmotellaan myös yhteiskunnan arvojen muutosten mahdollisia vaikutuksia.

Tutkimuksen kohteina oli joukko teollisuusmaita sekä kehittyviä markkina-alueita eri puolilta maailmaa. Lisäksi ”trendinuuskijat” tutkailivat osto- ja logistiikkatrendejä 12 kansainvälisessä metropolissa, mm. New Yorkissa, Moskovassa, Bangaloressa, Jakartassa ja Lagosissa.

Skenaarioiden mukaan kuluttajat saavat ostoksensa nykyistä huomattavasti nopeammin: alle 24 tunnin pikakuljetukset ovat standardi ja niiden onnistumista mitataan minuuteissa. Lisäksi skenaarioissa hahmotellaan erittäin kehittynyttä digitaalista kulttuuria, jossa lähes kaikki tuotteet myydään verkossa ja kuluttajat käyttävät avattaria apuna ostoksissaan. Logistiikkayritykset tarjoavat valmistajille suojattuja toimitusketjuja tuoteväärennösten torjumiseksi.

Tutkimus kokonaisuudessaan on luettavissa osoitteessa www.dpdhl.com/e-tailing.

11.6.2014 VERKKOMYYNNIN MAAILMA: Verkkokauppa Vilkas Groupilta

Syksyllä avattava Verkkomyynnin Maailman verkkokauppa on valinnut alustaksi Vilkas Groupin verkkokaupan. Verkkokaupassa tullaan myymään lehden promootiotuotteita, alan kirjallisuutta ja muita verkkokauppaan liittyviä tuotteita. Neuvottelut verkkokaupan maksupalveluiden ja logististen kumppanien kanssa ovat vielä kesken, kertoo päätoimittaja Olli Palomäki.

11.6.2014 VERKKOKAUPPA: Väärennöslääkkeiden verkkomyynti huipussaan

Lääkerikosten kasvu on voimistunut entisestään. Vuoden alkupuolella tulli on kirjannut verkon kautta tilatuista lääkkeistä jopa 90 % väärennöksiksi. Määrä on tuplaantunut viime vuodesta.

Eniten verkon kautta tilataan erektiolääkkeitä, antibiootteja, tyroksiinia ja melatoniinia.

Lääkerikosten kasvun syyksi katsotaan lääkkeiden verkkomyynnin voimakas lisääntyminen ja edulliset hinnat.

11.6.2014 MAKSUPALVELUT: Checkout Finland Oy ja SveaWebPay yhteistyöhön

Svea on solminut verkkokaupan maksupalvelusopimuksen asiakasmäärältään Suomen suurimman verkkokauppojen maksunvälittäjän, Checkout Finland Oy:n kanssa. Yhteistyö mahdollistaa SveaWebPayn Lasku- ja Osamaksupalvelun tarjoamisen kaikille Checkout Finland Oy:n verkkokauppa-asiakkaalle. Tuoreen yhteistyön ansiosta SveaWebPay ja Checkout Finland Oy muodostavat Pohjoismaiden suurimman maksutapakokonaisuuden yhteensä yli 15 000 verkkokauppa-asiakkaansa ansiosta.

Checkout Finland Oy on vuonna 2010 perustettu pirkanmaalainen maksunvälitykseen erikoistunut yritys. Yrityksen palveluvalikoimaan kuuluu erilaisia työkaluja verkkomaksamisen toteuttamiseen ja hallitsemiseen. Checkout Finland Oy tekee yhteistyötä Suomen kaikkien pankkien sekä luottokorttipalveluntarjoajan Nets Oy:n kanssa. Yhteistyökumppaneihin kuuluu lisäksi lukuisat jälleenmyyjät. Tällä hetkellä Checkout Finland Oy on asiakasmäärältään Suomen suurin yksityinen maksunvälittäjä.

Svea Rahoitus on osa ruotsalaista Svea Ekonomi -konsernia. Svea on työskennellyt yli 30 vuotta laskujen hallinnoinnin sekä rahoituksen parissa ja on nyt Pohjoismaiden johtava yksityinen yritys alallaan. Svealla on tänä päivänä n. 7 000 verkkokauppaa asiakkaana, työntekijöitä on lähes 1 000 ja toimipisteitä 11 maassa.

6.6.2014 VERKKOMYYNNIN MAAILMA: Kesäkuun lehti tulossa tilaajille

Kevään viimeisessä lehdessä laaja erikoisteema Kehittyvät maksupalvelut ja verkkokauppojen palautetta maksupalveluiden tarjoajille, alan uutisia, Jari Perkon hersyvä kirjoitus uudesta verkkokauppalaista, verkkokaupan suunnannäyttäjä Matkahuollon Erkki Vehman, verkkomyyjä Katja Malmbergin ajatuksia työstään ja paljon muuta. Seuraava lehti ilmestyy 17.9. teemana Kansainvälistyminen eli suomalaisen verkkokaupan suuntautuminen ulkomaille.

6.6.2014 VERKKOKAUPPA: Sanoma tavoittelee isompaa markkinapaikkaa

Sanoman omistama Mitäsaisiolla.fi ja Itella ovat sopineet verkkokauppayhteistyöstä.

Yhteistyössä verkkokauppiaille tarjoutuu mahdollisuus hankkia MSO.fi:n markkinapaikka sekä Itellan logistiikkapalvelut yhtenä kokonaisuutena. Kuluttajalle uusi palvelu näkyy hyvänä asiakaspalveluna ja entistä nopeampina toimitusaikoina.

Syksyllä 2013 lanseeratussa MSO.fissä on tällä hetkellä lähes 200 verkkokauppiasta ja yhteensä yli 35.000 eri tuotetta. Kauppakeskus tavoittaa Sanoman verkkopalvelujen kautta 3,5 miljoonaa potentiaalista verkko-ostajaa joka viikko. Kauppakeskus löytyy lisäksi HS.fi:n, Radio SuomiPopin:n, Hyväterveys.fi:n, Vauva.fi:n, Meidänperhe.fi:n ja Puutarha.netin palveluista.

Itella aloitti tänä keväänä mittavan varastointi- ja jakelujärjestelmän investointihankkeen, jossa automatisoidaan merkittävä osa verkkokaupan prosesseista. Verkkokauppiaille muutos tarkoittaa entistä tehokkaampaa ja kattavampaa palvelua ja kuluttajille entistä nopeampia toimitusaikoja: asiakas saa tilaamansa tavarat nopeimmillaan jopa saman päivän aikana.

Sanoman ja Itellan verkkokauppayhteistyön rakentaminen käynnistyy välittömästi.

14.5.2014 VERKKOLAHJOITUKSET: Uusi lastensairaala 2017 –hankkeelle verkkolahjoituspalvelu

Uusi Lastensairaala 2017 on julkaissut äitienpäivän kunniaksi yhdessä Anders Innon, Paytrailin, Bob the Robotin ja Lekka.me:n kanssa verkkolahjoituspalvelun.

Palvelusta voi kuvaannollisesti hankkia lahjaksi osan uutta lastensairaalaa. Lahjoitettavia tuotteita ovat esimerkiksi sementtiä 49,74 eurolla, nauloja 9,95 eurolla, laastia 27,90 eurolla jne. Lahjoitettavia tuotteita lisätään ja monipuolistetaan Uusi Lastensairaala 2017 –hankkeen edetessä. Lahjoitustodistuksen voi joko tulostaa itse tai lähettää lahjan saajalle sähköisesti.

”Nyt julkaistava monipuolinen lahjoituskanava on hieno lisä Uuden Lastensairaalan erilaisiin lahjoituskanaviin. Olen hyvin iloinen siitä, että hanke laajenee ja monipuolistuu tällä tavalla, digitaalisen maailman vaatimusten ja toimintatapojen mukaisesti”, toteaa Uusi Lastensairaala 2017 –tukiyhdistyksen puheenjohtaja Anne Berner.

”Verkko-ostaminen on jo nyt arkipäivää kaikille suomalaisille, joten totta kai sen on oltava mahdollista myös uuden lastensairaalan lahjoituksissa”, iloitsee Anders Innossa käytännön yhteistyöstä vastannut Carita Mäkinen.

”Lahjaksi lahjoitus -palvelussa lahjoittaminen on äärimmäisen helppoa. Kuluttaja tai yrityksen edustaja voi valita lahjoitustavan useiden eri maksutapojen joukosta. Lahjoituksen voi tehdä Paytrail-tilipalvelua käyttäen, pankkimaksuna, luottokorttimaksuna vaikka bussipysäkillä tai palaverissa. Tämän helpommaksi tätä ei oikein enää voi tehdä”, toteaa Paytrailin Senior Sales Manager Petri Itkonen.

Anders Innon ja Paytrailin lisäksi palveluun on lahjoittanut mm. tekstityötä copywriter Henna Lekka.

10.5.2014 VERKKOKAUPPA: Zalandon liikevaihto kasvoi

Euroopan johtava muodin verkkomyyjä Zalando on kasvattanut liikevaihtoaan reippaasti tämän vuoden ensimmäisellä kvartaalilla. Liikevaihto kipusi 35 % 501 miljoonaan euroon. Silti nollatulokseen ei yllettäne tänäkään vuonna. Tappioiden karsimiseksi tohtoroidaan verkkokaupan jakelua ja new business -markkinointikuluja.

Yhtiön listautumisesta pörssiin huhutaan, mutta yrityksen johto kieltäytyy kommentoimasta mitään huhuja.

Euromonitorin mukaan verkkomyynnin osuus Länsi-Euroopan vaatemyynnistä on yli tuplaantunut viimeisten viiden vuoden aikana.

Lähde: Startel

10.5.2014 B2B-VERKKOKAUPPA: Suuri tarve investointeihin

Yritysohjelmistojen valmistaja SAP ja sähköisenkaupan ratkaisuja tarjoava suomalainen Smilehouse arvioivat, että suomalaiset b2b-toimialan yritykset investoivat lähivuosina noin 250 miljoonaa euroa verkkokauppojen rakentamiseen.

”Suomessa b2b-yritysten täytyy tehdä merkittäviä investointeja verkkokauppojen rakentamiseen lähivuosina säilyttääkseen kilpailukykynsä globaalissa kilpailussa”, sanoo Smilehousen johtava konsultti Jaakko Hallavo.

”Arviomme 250 miljoonan euron investoinnista perustuu siihen, että sadan suurimman suomalaisen yrityksen joukosta noin 60 on jo investoinut tai investoimassa verkkokauppaan. Investoinnin koko on tyypillisesti noin 2-4 miljoonaa euroa sisältäen tarvittavat teknologiahankinnat sekä kustannukset liittyen yrityksen sisäisten prosessien muutoksenhallintaan ja henkilöstön koulutukseen”, Hallavo summaa.

SAP Finlandin toimitusjohtajan Marika Auramon mukaan osa suomalaisista teollisuuden alan yrityksistä on jo tehnyt tarvittavat muutokset sisäisiin prosesseihinsa ja ovat joko investoineet tai suunnittelevat investointeja verkkokauppaan. Osa yrityksistä on kuitenkin vielä lähtökuopissa, ja jotkut eivät ole edes vielä heränneet tilanteeseen. ”Myöhästyminen verkkokaupan hyödyntämisessä liiketoiminnassa tulee väistämättä aiheuttamaan osalle suomalaisista b2b-yrityksistä suuria vaikeuksia kansainvälistyvässä kilpailussa. Suomen kannalta tämä on huolestuttavaa, koska vientiteollisuudella on niin merkittävä asema kansantalouden ja työllisyyden perustana”, sanoo Auramo.

Digitaalisuuden muutosajureita on useita, mutta taustalla on b2b-asiakkaiden vaatimus parempaan palveluun. Asiakkaat haluavat paremman näkyvyyden yritysten tuotteisiin, niiden saatavuuteen ja hinnoitteluun sekä yrityksen toimituskykyyn. Myös entistä globaalimpi liiketoiminta ja kilpailu sekä panostus palveluliiketoimintaan pakottavat b2b-yrityksiä korvaamaan perinteisiä kanavia digitaalisilla.

”B2b-yritysten kyky vastata digitaalisuuden aiheuttamaan kilpailun kiristymiseen edellyttää isoja muutoksia niiden toiminnassa. Kyse ei ole vain verkkoratkaisun toteuttamisesta, vaan yritysten on pakko miettiä koko liiketoimintamallinsa ja -prosessinsa uudelleen”, sanoo Hallavo.

8.5.2014 MEDIA: Verkkomainontaan 3 kuukaudessa yli 60 miljoonaa

Verkkomainonta jatkoi nousuaan kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Kasvua edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan oli tapahtunut 12,6 prosenttia, siinä missä kasvua vuoden 2012 ensimmäisessä kvartaalissa tapahtui vain 3,2 prosenttia. Kokonaisuudessaan verkkomainontaan panostettiin Suomessa vuoden 2014 ensimmäisellä neljänneksellä 61,9 miljoonaa euroa.

Panostukset mobiili- ja videomainontaan jatkavat vahvaa kasvua myös tänä vuonna. IAB Finlandin arvion mukaan mobiilimainonnan kasvu edellisvuoden ensimmäiseen neljännekseen verrattuna oli huimat 380 prosenttia, videomainonta kasvoi 20 prosenttia.

Muita ensimmäisen kvartaalin kasvajia olivat hakumainonta ja hakemistot (+ 15,7 %), display-mainonta (+19,7 %) ja Facebook-mainonta (+21,7 %).

Verkkomainonta haukkaa entistä suuremman osan mediamainonnan kokonaispanostuksista. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä verkkomainonnan osuus oli 23,7 prosenttia, television 24,5 prosenttia ja sanomalehtien 30,7 prosenttia.

”Verkkomainonta kasvaa vahvasti ja vie kohta jo neljänneksen kaikista mainospanostuksista. On huomattava, että paljon verkkomainontaa menee myös tilastojen ohitse, sillä esimerkiksi panostukset YouTubeen eivät sisälly näihin laskelmiin”, sanoo IAB Finlandin toiminnanjohtaja Birgitta Takala.

”Sekä Suomen että kansainvälistä markkinaa tarkasteltaessa on havaittavissa merkittävä trendi, jossa isot mainostajat siirtävät markkinointipanostuksiaan perinteisimmistä mainosmuodoista entistä enemmän ja nopeammin digitaalisiin ratkaisuihin. Kehitys on tällä hetkellä nopeinta mobiilimarkkinassa ja ennustankin, että seuraavassa kvartaalijulkaisussa mobiilimainonta ohittaa jo in-stream-mainonnan. Mobiilin lisäksi fokusta kannattaa ohjata datan parempaan hyödyntämiseen, sillä jatkossa mainonnan kohdentaminen digitaalisissa markkinoinnissa on itsestäänselvyys”, kertoo IAB Finlandin puheenjohtaja Henrik Laine.

8.5.2014 MEDIA: LinkedIn tappiolle

Netin ammattiyhteisö LinkedInin tulos painui tappiolle tämän vuoden ensimmäisellä kvartaalilla. Tappio oli yli 13 miljoonaa dollaria kun vastaavasti vuoden takainen voitto oli 22 miljoonaa dollaria. Yhteisön liikevaihto sen sijaan kasvoi roimasti, lähes 50 prosenttia, 470 miljoonaan dollariin.

LinkedIn verkostoon on rekisteröitynyt 600.000 suomalaista, joista pieni enemmistö on naisia.

8.5.2014 VERKKOKAUPPA: Uusi Onni Express bussilippujen halpakauppaan

Vuonna 2011 perustettu Onnibus Oy on myynyt kaukoliikenteensä skotlantilaiselle sijoitusyhtiölle. Entisten Onnibus-yrittäjien perustama Onni Express -yhtiö on uusi halpislippukauppa verkossa. Jyväskyläläisen Protacon Oy:n alustalle perustettu kauppa toimii osoitteessa Reilulippu.fi. Muun muassa Helsingistä pääsee Turkuun äitiä onnittelemaan alkaen 10 eur.

16.4.2014 VERKKOKAUPPA: Kolmannes suomalaista ostaa ulkomailta, norjalaisista puolet

Useampi kuin joka kolmas pohjoismaalainen teki vähintään yhden ostoksen ulkomaiselta sivustolta viime vuonna. Yhteensä ulkomaisiin verkkokauppaostoksiin käytettiin 2,1 miljardia euroa. Suhteellisen harvat kuitenkin käyttivät ostoksissaan pohjoismaisten naapureidensa verkkokauppojen palveluita. Tiedot selviävät PostNordin teettämästä tutkimuksesta, johon osallistui yli 5 000 pohjoismaalaista kuluttajaa.

Vuonna 2013 noin 1,3 miljoonaa suomalaista eli kolmannes kaikista 15–79-vuotiaista osti tavaroita ulkomaalaisilta sivustoilta. Yhteensä he käyttivät rahaa noin 415 miljoonaa euroa. Eniten suomalaiset hyödyntävät brittiläisiä, yhdysvaltalaisia, saksalaisia ja ruotsalaisia kauppapaikkoja. Sen sijaan tanskalaisista tai norjalaisista verkkokaupoista suomalainen ostaa vain harvoin.

Norjalaisista 46 % kuluttajista ostaa ulkomailta. Tanskassa vastaava luku oli 39 % ja Ruotsissa 31 %. Jokaista Pohjoismaata yhdistää se, että eniten ostoksia tehdään brittiläisissä verkkokaupoissa. Vuonna 2013 peräti 2,9 miljoonaa ruotsalaista, norjalaista ja tanskalaista teki ostoksia brittiläisissä verkkokaupoissa, mutta vain 70 000 osti tuotteita suomalaisilta sivustoilta.

”Pohjoismaiden välisessä verkkokaupassa on valtava kasvupotentiaali. Maiden infrastruktuuri ja logistiikkapalvelut ovat hyvin kehittyneitä, ja niiden kulttuurit ovat samankaltaisia. Avainasemassa on kunkin maan kuluttajien ostokäyttäytymisen ja motivaattoreiden tuntemus sekä oman kauppapaikan ja sen tarjooman kehittäminen vastaamaan kuluttajien tarpeita”, sanoo PostNordin verkkokauppa-asiantuntija Jouni Lamberg.

Tutkimus kattoi vain tavaroiden verkkokaupan. Esimerkiksi matkojen, hotellien, pääsylippujen ja muiden palveluiden verkkokauppa ei sisältynyt tutkimukseen.

28.3.2014 MOBIILI: Mobiili suosituin matkojen varaustapa

Matkojen varaus tapahtuu yhä useammin mobiililla tavalla. Suomen Ebookersin toimitusjohtaja Lisa Farrar uskoo, että vuoden 2014 aikana mobiilin kautta tehdään enemmän matkavarauksia kuin tietokoneella ja puhelimitse.

Nettimatkatoimisto Ebookersin tiedotteen mukaan joulukuu 2013 oli yhtiön historiassa ensimmäinen kuukausi, jolloin 50 % matkavarauksista tehtiin älypuhelinten tai tablettien kautta.

Muutoksen nopeuteen vaikuttaa sovellusten nopea kehitys. Mitä parempi sovellus asiakkaalle on tarjolla matkan varaamiseen, sitä helpompaa on houkutella hänet siirtymään mobiiliin, sanoo puolestaan Ebookersin kansainvälisestä tuote- ja mobiilikehityksestä vastaava johtaja Rob Define.

Tämän vuoden aikana Ebookers ennustaa mobiilivarausten ylittävän pysyvästi muut matkojen varaustavat.

Lähde: Markkinointi & Mainonta

28.3.2014 MAKSUPALVELUT: MyCashflow tukee Bitcoineja

MyCashflow tukee ensimmäisenä kotimaisena verkkokauppaohjelmistona Bitcoin-maksuja. MyCashflow-asiakkaat voivat vastaanottaa maksuja Bitcoineilla ja tarjota asiakkailleen mahdollisuuden maksaa ostoksensa mistä päin maailmaa tahansa, ilman luottokorttia. Bitcoineilla maksaminen soveltuukin hyvin kansainväliseen verkkokauppaan.

MyCashflow-verkkokauppaa käyttää tällä hetkellä yli 1500 yritystä Suomessa, joiden kanssa palvelua kehitetään aktiivisesti. Päätös Bitcoin-maksutavan integroinnista ohjelmistoon tehtiin puhtaasti asiakkaiden toiveiden pohjalta, kertoo MyCashflow’n markkinointipäällikkö Pekka Juntunen.

Maksupalveluksi valikoitui Bitpay, jota käyttää yli 20 000 kauppiasta ympäri maailman.

27.3.2014 VERKKOKAUPPA: Dermoshopille lisää toimitusvaihtoehtoja

Ihonhoito- ja kosmetiikkatuotteiden verkkokauppa Dermoshop kasvattaa asiakaspalveluaan ja laajentaa yhteistyötään PostNord Logistics Oy:n kanssa myös kotimaan jakeluihin. Dermoshopin asiakkaat voivat vastaisuudessa noutaa tilaukset yli 1100 noutopisteestä, joihin kuuluvat Siwa-, Valintatalo- ja Euromarket-myymälät sekä Matkahuolto-noutopisteet.

Dermoshop on kasvattanut vientiään Ruotsiin merkittävästi. PostNord toimii Dermoshopin verkko-ostosten jakelijana Ruotsissa.

27.3.2014 LAAJAKAISTA: Hinnoissa suuria eroja eri maissa

Tuoreen selvityksen mukaan Euroopan 400 miljoonaa internet-käyttäjää maksaa laajakaistastaan hyvin eri tavalla eri maissa. Isoimmillaan erot ovat jopa nelikertaisia. Erot näkyvät paitsi laajakaistaliittymien hinnoissa myös mahdollisuuksissa valita sopiva liittymä.

Euroopan Unionissa on telealalla lähes 30 erilaista kansallista hinnoittelumallia. Komission varapuheenjohtajan Neelie Kroesin mukaan internetin sisämarkkinoiden on yhtenäistyttävä.

Edullisimmin laajakaistaliittymän voi hankkia Liettuassa 10,30 eurolla ja Romaniassa 11,20 eurolla. Kyproksella puolestaan halvinkin liittymä maksaa 46,20 euroa. Suurin hintahaarukka on Puolassa 20-140 euroa.

18.3.2014 MAKSUPALVELUT: Klarna ostaa saksalaisen verkkomaksuyhtiön

Ruotsalainen verkkomaksupalveluita tarjoava Klarna on ostanut saksalaisen verkkomaksuyhtiö SOFORTin. Klarna ja SOFORT muodostavat yhdessä Klarna Groupin, joka on yksi Euroopan johtavista verkkomaksupalveluiden tarjoajista. Ruotsin kilpailuviranomainen on hyväksynyt Klarnan yritysoston.

Klarna on johtava verkkomaksupalveluiden tarjoaja Pohjoismaissa, SOFORT puolestaan johtava toimija Saksassa ja Itävallassa. Yrityskauppa tekee Klarna Groupista 10 prosentin markkinaosuudella johtavan yksittäisen verkkokauppatoimijan Pohjois-Euroopassa.

Yritysoston ansiosta pohjoismaisille verkkokauppiaille avautuvat entistä laajemmat markkinat. SOFORT ja Klarna jatkavat toimintaansa omilla tuotemerkeillään.

Klarna osti SOFORTin sen suurimmalta omistajalta Reimann Investorsilta joulukuussa 2013 ja Ruotsin kilpailuviranomainen hyväksyi kaupan maaliskuussa 2014.

14.3.2014 VERKKOMYYNNIN MAAILMA: Maaliskuun lehti tulossa tilaajille

Maaliskuun erikoisteemana 10 sivua verkkokaupan logistiikkaa ”Milloin verkkomyynti on logistisesti hyvin?”. Lisäksi: Näin Berliinissä, miten saksalaiset ostavat verkosta, Suunnannäyttäjä Mikael Smeds, Minä verkkomyyjä Juha Tiihonen, palkittu ruokakirjailija Christer Lindgren ja paljon muuta.

28.2.2014 INTERNET: Harva suomalainen yritys myy verkon kautta ulkomaille

Brittiläinen OC&C-tutkimuslaitos tutki Googlen toimeksiannosta pohjoismaisten vähittäiskaupan yritysten kansainvälisyyttä.

Pohjoismaisista verkkokaupoista keskimäärin 62 % myy tuotteita kotimaansa ulkopuolella mutta suomalaisista ainoastaan 27 %.

Siinä missä tanskalaiset verkkokaupat toimittavat tilauksia yli 10 maahan, suomalaiset toimittavat vain kolmeen.

Tutkimus osoitti, että suomalaiset verkkokaupat tarjoavat keskimäärin vain yhden ulkomaisen kielen kansainvälisille asiakkaille. Tyypillisesti kieli on englanti. Ruotsalaiset ja tanskalaiset verkkokaupat tarjoavat keskimäärin 6-7 eri kieliversiota. Yleisimmät kieliversiot ovat norja, suomi, ruotsi, englanti, tanska, saksa, hollanti, ranska, puola ja venäjä.

OC&C:n globaali tutkimus Global Retail eMpire sisältää 1500 analysoitua verkkokauppaa USA:sta, UK:sta, Saksasta, Ranskasta, Hollannista, Suomesta, Ruotsista, Norjasta, sekä Tanskasta. OC&C:n tutkimus pohjautuu sekä Googlen sisäiseen dataan että OC&C:n ja kolmansien osapuolien tutkimuksiin.

26.2.2014 NIMITYKSET: Peter Kjaer Jensen PostNord Logisticsin johtoon

Tanskan ja Ruotsin postien omistamassa PostNord-konsernissa on nimitetty Peter Kjaer Jensen logistiikkaliiketoiminta-alueen johtoon.

Peter Kjaer Jensen aloitti uransa A.P. Møller Maersk Group -yhtymässä harjoittelijana 1989 ja on edennyt sittemmin eri johtotehtäviin Maersk Linella, Maersk Logisticsilla ja Damco International A/S:llä. Hän on työskennellyt Yhdysvalloissa, Ukrainassa, Argentiinassa, Brasiliassa, Taiwanissa, Espanjassa ja Alankomaissa. Hän siirtyy PostNordiin Damcon Chief Transformation Officerin tehtävästä. Tätä ennen, vuosina 2009–2012, hän toimi samassa yhtiössä Chief Operating Officerina.

Kjaer Jensen on syntynyt vuonna 1969 ja valmistunut Kööpenhaminan kauppakorkeakoulusta. Hänellä on myös MBA-tutkinnot Lontoon ja Columbian kauppakorkeakouluista.

Peter Kjaer Jensen aloittaa tehtävässään 1. huhtikuuta 2014.

PostNord Logistics toimii Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Suomessa, Saksassa ja Baltiassa.

26.2.2014 NIMITYKSET: Kirsi Harra-Vauhkosesta Sanoma Pron toimitusjohtaja

Sanoma Pron uudeksi toimitusjohtajaksi maaliskuun alusta lukien on nimitetty Kirsi Harra-Vauhkonen.

Aikaisemmin Harra-Vauhkonen toimi Sanoma Pron opetusratkaisujen johtajana ja sitä ennen Google Finlandin toimialajohtajana sekä toistakymmentä vuotta Nokia-yhtiössä markkinoinnin eri tehtävissä.

26.2.2014 VERKKOKAUPPA: Olympiavoittajista postimerkki

Posti julkaisee maanantaina 3. maaliskuuta postimerkin Sotšin olympialaisissa kultaa voittaneiden suomalaishiihtäjien kunniaksi.

Palkintojenjaon yhteydessä Antti Aimo-Koiviston ottamassa valokuvassa poseeraavat miesten parisprintin voittaneet Sami Jauhojärvi ja Iivo Niskanen. Merkin graafisesta suunnittelusta vastaavat Ari Lakaniemi ja Susanna Rumpu.

Omakuvapostimerkkinä toteutettavaa merkkiä painetaan 250 000 kappaletta. Merkin hinta on 1,80 euroa ja se tulee myyntiin postin verkkokauppaan ja postin myymälöihin.

Edellinen nopealla aikataululla toteutettu urheiluaiheinen Omakuvapostimerkki tehtiin Mikael Granlundin 2011 Slovakian jääkiekon MM-kisoissa tekemän ikimuistoisen ilmaveivimaalin kunniaksi.

24.2.2014 LOGISTIIKKA: Volvo muuntaa autot postilaatikoiksi

Volvo on kehittänyt järjestelmän, jonka avulla postipaketit voi toimittaa postilaatikon sijaan asiakkaan autoon. Toiminta perustuu kertakäyttöiseen digitaaliavaimeen, joka auttaa löytämään ja avaamaan auton.

Auton omistaja saa älylaitteeseen viestin, kun kuljetuspalvelu haluaa käydä autolla. Auton ovet aukeavat vain, jos hän hyväksyy lähetyksen. Omistaja voi seurata, milloin auton ovi avataan.

Palvelu auttaa paitsi kiireisiä asiakkaita, myös kuljetuspalveluita. Niille koituu vuosittain noin miljardin euron kustannukset, kun ne joutuvat käymään asiakkaiden ovilla useaan kertaan epäonnistuiden toimitusyritysten vuoksi.

Järjestelmän pilotista saatiin hyviä kokemuksia. Sadasta järjestelmää kokeilleesta 86 koki säästäneensä aikaa sen avulla.

Volvo esittelee järjestelmän tänään alkavassa mobiilialan kongressissa Barcelonassa. Yhtiö ei Industry Weekin mukaan vielä kerro, milloin järjestelmä tulee kuljetuspalveluiden saataville.

Lähde: Tekniikka ja Talous

14.2.2014 DIGITALISOINTI: Hyvät digiedellytykset mutta toteutus ontuu

Digitaalinen Suomi -seminaarissa 6.2.2014 julkaistun Digibarometri 2014 mukaan Suomella on maailman parhaat edellytykset hyötyä digitalisoitumisesta. Kuitenkin digitaalisuuden käyttöä mitattaessa Suomi on kaukana kärjestä. Mittaus toteutettiin kolmella pääsektorilla: yrityksissä, kansalaisten keskuudessa ja julkisella sektorilla.

Erityisen selkeäksi edellytysten ja käytön epäsuhta nousee yrityssektorilla, jossa ovat kärjessä Iso-Britannia, Norja, Sveitsi ja Yhdysvallat Suomen ollessa sijalla 17.

Digibarometri nostaa esiin kahdeksan kohdan listan epäsuhdan korjaamiseksi. Parannusta on saatava aikaan mm. tieto- ja viestintäteknologian luotettavuudessa ja nopeudessa, digitaalisten perustaitojen kasvattamisessa ja ajan hermolla elämisessä digitaalisuuden haastaessa vanhat käytännöt ja instituutiot.

Digibarometrissa 22 maata laitetaan paremmuusjärjestykseen kilpailukykyvertailuista tutulla tavalla 36 yksittäisen muuttujan perusteella. Mittauksen kohteena oli digitaalisuuden laaja yhteiskunnallinen hyödyntäminen.

Digibarometrin tilaajia ovat Digile Oy, Teknologiateollisuus ry sekä Verkkoteollisuus ry ja toteuttajana Etlatieto Oy.

14.2. 2014 EU-SÄÄNNÖT: Kesällä muutoksia verkko-ostosten palautuksiin

EU:n uudet etämyyntiä koskevat säännökset astuvat voimaan 13.6.2014 ja tuovat muutoksia verkkomyyntiin ja -ostamiseen. Suurin muutos koskee Suomen lain takaaman maksuttoman palautusoikeuden poistumista.

Uusien säännösten myötä asiakkaan on aina ilmoitettava palautuksesta ja kaupan peruutuksesta myyjälle. Pelkkä tavaran noutamatta jättäminen tai palauttaminen eivät enää riitä kaupan peruuttamiseksi.

Peruutusilmoitus on tehtävä verkkokaupalle 14 päivän sisällä lähetyksen vastaanottamisesta ja palautettava tavara 14 päivän kuluessa peruutusilmoituksesta.

Verkkomyyjä voi kuitenkin halutessaan tarjota asiakkailleen jatkossakin maksuttoman palautusmahdollisuuden.

14.2.2014 LOGISTIIKKA: Paras R-kioski Imatralla

Ensimmäistä kertaa järjestetyillä Ärräpäivillä palkittiin maan paras R-kioski. Kioski sijaitsee Imatran Rajapatsaalla ja palkinnon vastaanotti kioskiesimies Anna-Maija Sikiö. Voittoisa kioski sai tuomaristolta suitsutusta erinomaisesta asiakaspalvelusta ja hyvästä taloudellisesta kehityksestä.

Kaksipäiväisille Ärräpäiville kokoontui yhteensä 850 R-kioskin kauppiasta, esimiestä, tukiorganisaation ja yhteistyökumppanien edustajaa.

14.2.2014 VERKKOKAUPPA: Uutuustoimintoja Ozbabyn verkkokaupassa

Verkkokauppa Ozbaby.fi on uudistanut sivustoaan ja toimintojaan. Tuotekortilla voi nyt pyytää muistutuksen tuotteen saapumisesta varastoon, ellei tuotetta ole ostoshetkellä saatavissa. Tuotekortilla voi myös koota toivelistan tuotteista ja lähettää sen sähköpostiin.

14.2.2014 MEDIA: Verkkomainonta kasvoi 7,6 prosenttia

Verkon display-mainonta kasvoi loka-joulukuun 2013 ajanjaksolla 12,5 %. Luokiteltu mainonta puolestaan laski 5,9 %. Verkkomainonnassa kokonaiskasvu oli 7,6 %. Luvut ovat tuoreesta TNS Ad Intelligencen tilastosta.

Loka-joulukuussa 2013 mediamainonnan määrä putosi 6,6 % edellisvuodesta. Mediamainontaan panostettiin neljännellä kvartaalilla yhteensä 272 miljoonaa euroa.

Kasvua syntyi elokuvamainonnasta ja verkkomainonnasta. Elokuvamainonta lisääntyi loka-joulukuussa 45 %.

Sähköisistä medioista televisiomainonta pysyi edellisvuotisella tasolla. Muutosta vuoden 2012 neljänteen neljännekseen oli vain -0,4 %. Radiomainonta kasvoi 3,4 %, erityisesti kasvua oli lokakuussa.

Lähde: TNS Ad Intelligence